Opnieuw nipt verlies voor Nieuwerkerk

0

 

Na de slechte prestatie van vorige week tegen VOC, is Nieuwerkerk er niet in geslaagd tegen Laakkwartier beter te presteren en verloor het opnieuw met 1-0 en mag het seizoen nu wel als geheel verloren worden beschouwd. Tekenend voor de misère, is ook het feit dat met Brandon Fijneman afgelopen week de derde speler dit seizoen de selectie vroegtijdig heeft verlaten. Dit komt zeker ook de teamprestaties  niet ten goede. Desondanks moet Nieuwerkerk in staat worden geacht tegen de meeste ploegen van de afdeling  betere resultaten te boeken, maar daarvoor is echt een andere instelling nodig. Het liet zich ook vandaag te makkelijk in de duels aftroeven.

Bart Slob en Remco Langerveld waren voor dit duel geschorst, terwijl vanwege blessures Mike van de Ruit en Daniel Da Cruz niet beschikbaar waren. Trainer Claudio Braga deed andermaal een beroep op zijn assistent Youssef Swaghi die vandaag de volle 90 minuten speelde.

De wedstrijd kwam op een hobbelig en traag veld voor Nieuwerkerk maar moeilijk op gang. Opnieuw wist het een felle tegenstander tegenover zich dat gebrek aan kwaliteit compenseerde met een grote dosis inzet en duelkracht. Nieuwerkerk had er moeite mee. In de 10e minuut moest doelman Sander Hoffmann optreden en redde een inzet ten koste van een hoekschop. Even daarna leek het erop dat Nieuwerkerk alsnog de wedstrijd in handen zou gaan nemen. Vladislav Smirnov werd tot tweemaal toe op zijn wenken bediend door respectievelijk Stefan van der Vlegel en Davi Lizardo, maar de spits wist beide keren oog in oog met de Haagse doelman niet te scoren. De thuisclub putte hier moed uit, want het werd gaandeweg gevaarlijker. Nieuwerkerk grossierde in die periode in teveel balverlies en toen Kevin Soares in de 21e minuut de bal knullig aan zijn directe tegenstander verspeelde, wist de thuisploeg in het vervolg daarvan de 1-0 op het scorebord te zetten. Nieuwerkerk kon er verder nog weinig in de eerste helft tegenover stellen. Buiten een schot van Youssef Swaghi dat tenauwernood door de Haagse goalie uit zijn doel kon worden geranseld, kwam Nieuwerkerk nauwelijks voor het vijandelijk doel. Beide vleugelspitsen, Davi Lizardo en Anthony Velder, wisten hun directe tegenstanders niet uit te spelen en Vladislav Smirnov kon in de punt van de aanval geen duel winnen. De thuisclub was wat dat betreft gevaarlijker. Eerst bracht doelman Sander Hoffmann knap redding door een bal van de schoen van een Haagse aanvaller te plukken toen Kevin Soares te kort terugspeelde en vervolgens wist de doelman met zijn toppen van zijn vingers een vlammend schot nog tegen de deklat te tikken. De voorsprong was met de rust dan ook zeker verdiend voor Laakkwartier. Na rust met Menno Homan op de plaats van Kevin Soares werd het Nieuwerkerkse spel niet beter. De thuisclub hield betrekkelijk eenvoudig stand. Trainer Claudio Braga bracht Mike Jansen voor Vladislav Smirnov, maar ook deze wissel gaf niet de juiste impulsen. Nieuwerkerk kon aanvallend geen enkele vuist maken en mocht opnieuw doelman Sander Hoffmann dankbaar zijn dat de score bij 1-0 bleef. De doelman redde knap bij een direct duel. Ook in de slotfase waarbij Nieuwerkerk de nodige risico’s nam, scoorde de formatie van trainer Claudio Braga niet. De thuisclub bleef overeind tegen een opnieuw machteloos Nieuwerkerk dat vandaag opnieuw te vaak de juiste agressie en beleving ontbeerde.

Opstelling:  Sander Hoffmann – Kevin Kamerbeek (75. Stefan van Diest)  – Valentijn Kittel – Shanon Koetsier – Kevin Soares (46. Menno Homan) – Youssef Swaghi –Ali Benomar – Stefan van der Vlegel – Anthony Velder – Vladislav Smirnov (70. Mike Jansen) – Davi Lizardo

Laat een antwoord achter