Machteloos Nieuwerkerk verliest van VOC

0

 

Na de prima prestatie van vorige week met de knappe winst op Alphense Boys, stelde de ploeg van trainer Claudio Braga vandaag hevig teleur. Geen moment kwam het in de buurt van het spel dat de ploeg vorige week op de mat legde. Na 21 speelronden werd er even zoveel gewonnen, verloren als gelijk gespeeld. Het symboliseert het middelmatige seizoen van Nieuwerkerk, een enkele uitschieter daargelaten. Toch overheersen de teleurstellende resultaten.

Trainer Claudio Braga werd in de ochtenduren verrast met het bericht dat de aanvallers Anthony Velder en Vladislav Smirnov zich ziek hadden afgemeld. Hierdoor was naast O-19 speler Scott van Dijk, notabene assistent-coach (!) Youssef Swaghi uit nood de tweede verse wissel. Shanon Koetsier zat een schorsing uit en ook Mike van de Ruit bleef vanwege een blessure aan de kant.

Nieuwerkerk begon veel te slap aan de wedstrijd en toen VOC in de 9e minuut de eerste grote kans kreeg (doelman Sander Hoffmann was attent), was de boel nog niet echt wakker geschud. Dit was ook niet het geval toen VOC geheel verdiend in de 14e minuut via een kopbal van Yannick Koevermans uit een vrije trap de leiding nam. Het wakker schudden begon 5 minuten later toen Daniel Da Cruz ongelukkig terecht kwam en zich met een enkelblessure moest laten vervangen. Zonder echte aanvalsleider, maar met de energieke en felle Youssef Swaghi in zijn plaats, moest Nieuwerkerk met een flink gemankeerde aanval verder op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks de verbale aanwezigheid van Youssef Swaghi werd het spel van de thuisploeg niet echt beter. VOC kwam nauwelijks in de problemen, want Nieuwerkerk was aanvallend niet in staat enig gevaar te stichten. Door een liesblessure van scheidsrechter Jensch werd de wedstrijd een kwartier onderbroken. Maar in de resterende tijd tot aan het rustsignaal gebeurde daarna ook niet veel meer. Na rust kwam Nieuwerkerk al snel met 10 man te staan. Een onbesuisde actie van Remco Langerveld kwam hem op rood te staan. In de rust had trainer Claudio Braga al ingegrepen. Brendo Fijneman bleef achter en Stefan van der Vlegel met een wedstrijd in het tweede elftal in de benen, moest als meest vooruitgeschoven pion proberen iets meer dreiging voor de goal van VOC te brengen. Dat lukte niet, want met de numerieke meerderheid als extra kwamen de Rotterdammers niet in de problemen. Intussen moest ook Kevin Kamerbeek met een hoofdblessure in de 53e minuut naar de kant en werd hij vervangen door Scott van Dijk. De jongeling kweet zich verdienstelijk van zijn taak. De enige echte kans voor Nieuwerkerk kwam in de 70e minuut, maar doelman Michel Vis van VOC torperdeerde de doorgebroken Stefan van der Vlegel net buiten zijn strafschopgebied en ook hij kon met rood van scheidsrechter Jensch vertrekken. De toegekende vrije trap leverde niets op. VOC kwam niet echt meer in gevaar ondanks dat Nieuwerkerk in de laatste fase wel veel energie stak in de wedstrijd. Het spel was echter onvoldoende om de VOC defensie alsnog te verontrusten.

Opstelling: Sander Hoffmann – Kevin Kamerbeek (53. Scott van Dijk) – Valentijn Kittel – Menno Homan – Kevin Soares – Brandon Fijneman (46. Stefan van der Vlegel) –  Bart Slob – Ali Benomar – Remco Langerveld – Daniel Da Cruz (19. Youssef Swaghi) – Davi Lizardo

Laat een antwoord achter