KNVB haalt koploper ‘t Knooppunt op laatste speeldag uit competitie

1

Het eerste team van de Amsterdamse zaalvoetbalclub ’t Knooppunt wordt per direct uit de competitie genomen en krijgt een boete.

De landelijke tuchtcommissie acht bewezen dat voor, tijdens en na de wedstrijd tussen ’t Knooppunt en FC M.A.R.L.E.N.E., op 14 april 2017, één of meerdere toeschouwers zich misdroegen door onder andere het speelveld te betreden en spelers en toeschouwers van FC M.A.R.L.E.N.E. fysiek en/of verbaal te bedreigen. De tuchtcommissie vindt dat ’t Knooppunt hier onvoldoende tegen heeft opgetreden. ’t Knooppunt heeft drie werkdagen om in beroep te gaan tegen uitspraak van de tuchtcommissie.

Voorwaardelijke straf

’t Knooppunt had nog een voorwaardelijke straf openstaan nadat ze op 18 oktober 2016 werden veroordeeld door de Commissie van Beroep. Destijds werden ze voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van één jaar, dit was eveneens vanwege misdragingen van hun toeschouwers.

Door het uit de competitie nemen van het eerste van ’t Knooppunt vervallen de resultaten van en tegen het team. De wedstrijd tegen zvv Hovocubo, die voor aanstaande zaterdag op de planning stond, wordt ook niet meer gespeeld. De ranglijst in de Eredivisie zaalvoetbal, waar ’t Knooppunt de eerste plaats bezette, wordt eveneens aangepast.

Door deze straf wordt ’t Knooppunt aangemerkt als eerste degradant en speelt het eerder gedegradeerde FCK/De Hommel dus toch nog nacompetitie. Verder schuiven de teams in de competitie één positie op en spelen de nummers één tot en met vier play-offs om het kampioenschap van Nederland.

De nieuwe stand ziet er als volgt uit:

1. Hovocubo 20 – 49
2. FC M.A.R.L.E.N.E 19 – 42
3. FC Eindhoven 19 – 41
4. asv LEBO 19 – 28
5. Groene Ster Vlissingen 19 – 24
6. GZV Watergras 19 – 23
7. WSV 19 – 20
8. HV/Veerhuys 19 – 20
9. TPP 19 – 19
10. ZVV Eindhoven 19 – 17
11. FCK/De Hommel 19 – 12

1 reactie
  1. Leen Muis zegt

    Triest.. Dit gebeurt alleen in Nederland. O ja KNVB heet deze organisatie toch..

Laat een antwoord achter