DBGC stap dichter bij nacompetitie na zege op Oostkapelle

0

DBGC heeft zaterdag de vierde overwinning op rij geboekt. Op sportpark De Koepel werd Oostkapelle door een late goal van Jeroen Sep met 1-0 verslagen. Daarmee verstevigde de ploeg van trainer Richard Elzinga de tweede plaats in de competitie én de koppositie in de derde periode, waardoor plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse weer een stap dichterbij is gekomen.

Het duel in Oude-Tonge was niet heel hoogstaand, maar wel spannend. DBGC en Oostkapelle hielden elkaar in evenwicht, waarbij de thuisploeg voor rust de beste kansen kreeg om de score te openen. De doelman van Oostkapelle had echter een antwoord op een vrije trap van Bas Abresch en pogingen van Jeroen Sep en Thijs Tromp, waardoor er voor rust geen goals te bewonderen vielen voor de toeschouwers.

Dat DBGC niet goed uit de kleedkamer kwam, is een understatement. Binnen vijf minuten kreeg Oostkapelle drie opgelegde kansen, waarbij Roy Nieuwland enkele keren goed ingreep. Het was het sein voor een levendige tweede helft, waarin het spel op en neer golfde. Zo besloot Thijs Tromp een fraaie individuele actie met een schot op de paal, waarna hij in tweede instantie naast kopte.

Aan de andere kant schreeuwde Oostkapelle niet veel later om een strafschop na een vermeende overtreding van Sonny Noordermeer, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Vier minuten voor tijd was de arbiter ook gedecideerd in zijn beslissing toen hij de 1-0 van Jeroen Sep goedkeurde. De aanvaller tikte van dichtbij binnen uit een afgemeten voorzet van Dimri Vogelaar en zou dat volgens de grensrechter van Oostkapelle in buitenspelpositie hebben gedaan. Onterecht, zo oordeelde de scheidsrechter én zo bewezen na afloop van de wedstrijd de beelden.

Door de vierde zege op rij staat DBGC nu steviger op de tweede plaats, met drie punten voorsprong op Serooskerke. In de derde periode is de voorsprong op achtervolger Terneuzense Boys met nog twee duels te gaan vier punten. Komende zaterdag gaat DBGC op bezoek bij de kersverse kampioen Bruse Boys.

DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Wilko Pulleman, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Bas Mackloet, Bas Abresch (88’ Joey Jacobs), Robert Koster; Thijs Tromp (90’ Mitchell Heemes), Niels van der Kooij (60’ Yannick Lugthart), Jeroen Sep.