Jonathan Mostert kanshebber BBA award

1
Stem nu op het verslag van Jonathan Mostert op http://www.staantribune.nl/bba

Met nog vier wedstrijden voor de boeg en negen punten voor op SSS, moest Rhoon deze pot winnen om volgende week thuis het karwei af te maken tegen Pernis. Nadat Tibboel en Donker eindelijk uit de jacuzzi waren gekomen, Allie zijn wekelijkse kleedkamer snapchat weer had geplaatst en alle plaatselijke pinautomaten waren leeggetrokken om zo de entree voor deze topper te kunnen betalen, kon de wedstrijd met veel vertraging eindelijk beginnen. Met een lekker zomerbriesje, aandachtig publiek en een prima veld trapte Rhoon af. Het was echter Bolnes dat uit de startblokken schoot en Rhoon flink onder druk zette. Een aantal spelers van Rhoon leek al met hun gedachten op de platte kar te zitten en dit was duidelijk terug te zien in het veldspel van de roodwitten. Er werden meer ballen de A15 opgeschoten dan bij elkaar in de voeten en zo hielp Rhoon haar tegenstander in het zadel. Gelukkig was Brugts wel scherp begonnen aan de wedstrijd en met een aantal puike reddingen zorgde de keeper ervoor dat Rhoon ongeschonden uit de beginfase kwam. Na zo’n 20 minuten zat Rhoon wat meer in de wedstrijd en begon het steeds makkelijker te voetballen. Vooral de tandem Prevo-Très zochten elkaar vaak en Rhoon kwam op die fiets vaak langszij via de rechterkant en zorgde zo voor het eerste gevaar. Het waren Tibboel, Jeff en Prevo die als eerste toegang kregen tot de schiettent van Bolnes, maar tot drie maal toe hield de keeper zijn doel schoon. Rhoon kreeg wel meer grip op de wedstrijd en dit zag ook trainer van Rijn. Slechts 42 seconden duurde het tussen zijn tactische omzetting (van 4-4-2 naar 4-3-3) en het doelpunt van Heijboer: de aanval van Rhoon verliep via de schijf van Vijf, Prevo, Tibboel, Jeff, Stolk & Très en kwam uiteindelijk terecht bij Heijboer die met veel doorzettingsvermogen de bal langs de keeper schoot en zorgde voor de Rhoonse voorsprong. Mooi om te zien was dat clubheld Peter Greentree helemaal uit z’n dak ging bij de Rhoonse goal en daarmee het publiek alvast een klein voorproefje gaf van het feestje dat zich volgende week eventueel kan gaan afspelen op de Omloop. Over dit feestje dacht Bolnes echter heel anders, want na de achterstand ging de thuisploeg meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die goal kwam er bijna ware het niet zo dat Brugts de prachtige ingedraaide vrije trap van Wijsbroek via het houtwerk naast zijn doel zag belanden. Rhoon kwam in de eerste helft niet meer in gevaar en zo konden beide teams aan de thee met een stand van 0-1.

Nadat veel supporters de weg van de tap weer hadden gevonden naar het veld, bleven enkele achter om nog een tosti of broodje bal van de plaatselijke slager op te pikken bij de keuken. Rhoon had echter maling aan deze supporters, want het begin van de tweede helft was duidelijk voor de roodwitten en dit leverde meteen resultaat op. Het was nota bene aanvoerder Wigman die op onbekend terrein kwam en de 16 van Bolnes binnen stormde, na goed overzicht van de aanvoerder kwam de bal bij Heijboer, die met een droge zuivere knal de voorsprong verdubbelde voor Rhoon. Hierna voerden de roodwitten de druk op en dit leverde veel kansen op. Onder meer Très had de 3-0 op zijn pantoffel, maar was onfortuinlijk in zijn afronding en na zo’n 50 minuten werd hij gewisseld voor Leyten. Het zonnetje verdween meteen bij de volgende wissel toen Donker het veld betrad voor de moegestreden Jeff. Met twee frisse krachten ging Rhoon op zoek naar de beslissing in deze wedstrijd en deze zou uiteindelijk ook vallen. Het was Heijboer die in de 53e minuut op weg leek naar zijn hattrick, maar vlak voordat hij wilde uithalen werd neergetrokken door Strootman, ja lezers ‘het broertje van’. De leidsman zag echter niks in de charge van de Bolnessenaar en legde de bal niet op de stip. Enkele minuten later was het wel 3-0 door niemand minder dan Prevo. De uitstekend spelende rechtsback kwam door op het middenveld en passeerde, à la Marcelo afgelopen week tegen Bayern, vier verdedigers van Bolnes en kwam oog-in-oog te staan met de keeper. Foppe rondde fraai af in de linkeronderhoek en bekroonde zo een prachtige actie en kreeg zowel thuis- als uitsupporters op de banken. Rhoon dacht de wedstrijd gemakkelijk te kunnen uitspelen, maar speelde iets te laconiek en zo kon Bolnes terugkomen in de wedstrijd. Via de rechterflank kwam de bal bij de spits die hem fraai achter Brugts schoot en voor de 1-3 tekende. Niet veel minuten later was het wederom de spits die met een prachtige dropkick buiten de 16 de bal in de winkelhaak legde en zo zorgde voor de aansluitingstreffer.  Helaas kwam er geen ‘remontada’ voor Bolnes, want elke keer was het Brugts die zijn doel schoon hield en de drie punten veilig stelde voor Rhoon.

De roodwitten konden met een overwinning en een puskas nominatie veilig terugkeren naar de Omloop. De laatste horde voor het kampioenschap is genomen en daarom heeft het aan een punt volgende week genoeg om de titel te kunnen pakken en te zorgen voor een ongekend dorpsfeest. We nodigen hierbij iedereen uit om te komen kijken, juichen en zingen bij Rhoon-Pernis op de Omloop, aanvang 14:30.

P.S. Tevens is iedereen zondagochtend ook welkom om te klussen aan het dan afgebroken clubhuis.

Stem nu op het verslag van Jonathan Mostert op http://www.staantribune.nl/bba

1 reactie
  1. Harm Spijker zegt

    Jonathan Mostert stem in de pocket✅

Laat een antwoord achter