Zestienhoven pakt eerste zege na winterstop

0

Zestienhoven had in de thuiswedstrijd niet al teveel moeite gehad met YVV Zwervers, met een regelmatige 3-1 zege als gevolg. Dat was uiteraard geen garantie tot nieuw succes in de thuiswedstrijd in Rotterdam-Ijsselmonde.  YVV Zwervers won daarbij vorige week met 2-1 van titelkandidaat Berkel daar waar 16hoven na de winterstop niet had weten winnen.

Voor aanvang van de wedstrijd was het dan ook slechts gissen hoe beide partijen deze wedstrijd zouden gaan afwerken.

De wedstrijd, die onder leiding stond van de deze middag uitstekend leidende arbiter Groenewegen begon om 14.30 uur met prima lenteweer.

De thuisclub zocht in de beginfase de aanval  waardoor aan 16hoven kant concentratie vereist was. De defensie van de oranje-witte formatie stond echter de gehele wedstrijd als een huis, dat moet gezegd.

Zestienhoven kwam, gesteund door deze prima defensie, steeds beter in het spel en combineerde prima. Men hield hierdoor de thuisclub beter van het doel  af en kwam in die 1e helft dan ook geen moment meer in gevaar. Het eerste halfuur was 16hoven daarentegen wel constant dreigend maar wist men steeds op het laatste moment niet tot echt grote kansen te komen.

Rond 15.00 uur begon het redelijk hard te regenen waardoor het veld met de minuut drassiger werd en zodoende het duel qua veldspel fors overhoop werd gehaald.

De strijd warme beide teams streden, overigens op sportieve wijze, was meeslepend zodat er een boeiend duel ontstond dat niet bol stond van schitterend voetbal maar wel van begin tot eind bloedstollend spannend was en bleef.

Het veldspel aan de zijde van 16hoven was deze middag beter verzorgd dan bij YVV Zwervers en al combinerende kwam 16hoven vlak voor rust een aantal malen gevaarlijk voor het doel van doelman Vonk van de thuisclub, die in de 44e minuut voor het eerst handelend moest optreden bij een inzet van de prima spelende Helder Mendes Andrade.  Al met al was de 0-0 ruststand terecht en baande het publiek zich met rappe spoed naar de warmte en droogte van de kantine.

Tijdens de rustperiode droogde een ieder weer langzaam op en wist iedereen dat de 2e helft voor beide teams een loodzware opgave zou gaan worden. De regen bleef maar vallen en dat kwam de gesteldheid van het hoofdveld niet ten goede.

In die 2e helft ging het over en weer.  Zestienhoven bleef redelijk verzorgd uitverdedigen en kwam zo netjes op de helft van de tegenstander daar waar de thuisclub meer overging op snelle uitbraken.

Al met al een boeiend schouwspel waarbij voor YVV Zwervers de grootste kans op de buitenkant van de paal uiteenspatte.  Dat was eigenlijk wel het enige wapenfeit van de Rood-blauwe thuisformatie maar het had zo maar 1-0 kunnen zijn.

16hoven liet er geen gras over groeien en het was Mitchel van Wageningen die van dichtbij een kopbal niet tot doelpunt wist te verlengen, doelman Vonk kwam hier met de schrik vrij.

Zo leek het duel op een bloedeloze 0-0 uit te lopen ondanks dat dit zeker geen bloedeloos duel was, het was leuk om naar te kijken zoals reeds eerder gemeld.

En toen ineens was daar de winnende treffer in de 87e minuut!

Balverlies van YVV Zwervers op de helft van 16hoven zorgde ervoor dat 16hoven er razendsnel uit kon komen. Men deed dit via de ingevallen snelle buitenspits Nasreddine Harrass, die trok op over de rechterflank. De voorzet bereikte ver voor de 2e paal niemand minder dan Robbart Valk die niet aarzelde en met zijn gevreesde linkerbeen uithaalde. De bal vloog over de grond in de verste hoek en plofte werkelijk prachtig in het net achter de kansloze doelman Vonk.  Doldrieste vreugde aan 16hoven zijde. Zij wisten dat de 1e zege na de winterstop een feit was.  Er werd in de minuten daarop stand gehouden zodat het laatste fluitsignaal van de uitstekende arbiter Groenewegen met de armen omhoog werd gevierd door de 16hoven spelers.

16hoven verstevigd hierdoor de 5e plaats en loert toch noch stiekem op die 4e plaats, die thans in handen is van Sparta ( 5 punten verschil)

Een fraaie zege op basis van inzet en toch eigenlijk ook wel op basis van goed technisch voetbal, hoe moeilijk dat ook was op dit door regenval geteisterde veld.

De volgende spelers toonde aan over een forse dosis onverzettelijkheid te beschikken deze middag:

Nijman (aanvoerder), van Kan, v.d. Bijl, Kamper, van Gelderen ( de Mey) , Valk , Woldring( Harrass), Mendes Andrade,  Andrade, Kuil,  van Wageningen.

Een gele kaart was er aan 16hoven kant voor Robbart Valk, YVV Zwervers kreeg 2 x geel.

Volgende week is er weer een mooie gelegenheid voor het 1e elftal  om tot 3 punten te geraken. CVV Berkel komt als titelkandidaat op bezoek en het is de kans bij uitstek om sportief revanche te nemen voor de eerder geleden kansloze nederlaag met 4-0 te Berkel.  De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter