OVV gelijk tegen Boshuizen

0

Het is zondag 12 maart, 2 uur ‘s middags. De jongens van Oostvoorne snuiven de geur op van het hobbelige grasveld in Leiden, waar de nummer 3 van de competitie wacht FC Boshuizen. De Leidenaren zijn in de race voor promotie en hebben vorige week een topresultaat gezet, door uit 3-7 te winnen van de koploper. OVV daarintegen krabbelt na de winterstop langzaam maar zeker uit de onderste regionen. Twee keer gelijk en twee keer gewonnen (vorige week tegen de toenmalig nummer 3, VELO), dat zijn de statistieken na de winterstop voor de Groen-Witten. Kunnen zij dit vasthouden?

Trainer Rob Vuijk stuurt de volgende elf de wei in: Dronkers, Taylor, van Vught, Dijkman, ‘t Mannetje, Baartmans, Lemmens, Bak (C), Klaassen, Brinkerink en van Noord. De geschorste Wagner en geblesseerde De Bruijne kijken toe vanaf de zijlijn.

Het begin maakt meteen duidelijk wat Boshuizen vandaag van plan is. Druk zetten op de backs van OVV en in balbezit op basis van een sterk positiespel door de verdediging heen combineren. We zijn nog aan het begin van de wedstrijd, wanneer Lemmens een duel om de bal uitvecht op het middenveld. Met een stevige tackle, verovert hij het leer, maar onregelmentair, oordeelt scheidsrechter Post. Ondanks dat alleen de bal werd gespeeld, toont hij de rode kaart wegens ernstig gemeen spel. Het publiek, naar later bleek, vinden het over het algemeen te streng bestraft, maar de wedstrijd gaat verder en de Groen-Witte muur gaat zich optrekken. Klaassen laat zich zakken uit de spits en gaat naast Baartmans en Bak op het middelveld spelen.

Boshuizen herstart furieus. Actie na actie, voorzet na voorzet, en na een kwartier spelen een levensgrote kans voor een opgekomen middenvelder. Hij schiet echter hoog in het vangnet en dat bleek een dure misser. Uit de doeltrap ontstaat een scrimmage op het middenveld, waarna Brinkerink op de rechterflank de bal krijgt. Wederom een stevig duel, ditmaals met de schouders en Boshuizen schreeuwt moord en brand voor een overtreding. Brinkerink mag echter door van de scheids, stoomt af op de zestien. De centrale verdediger doet een uiterste poging de spits te blokken, maar hij is te laat. De puntgave voorzet komt terecht bij de opgekomen van Noord en de eerste kans voor OVV is meteen raak! 0-1

Lamgeslagen van de tegentreffer, begint Boshuizen geforceerd te spelen. Slechte passing, te ver doorgedraaide acties, afstandschoten en te harde voorzetten, maken het de toch al zeer georganiseerde Oostvoornaars, erg eenvoudig. Natuurlijk, de groen witten werken er keihard voor, maar in deze fase van de wedstrijd oogt het zeker niet dat ze spelen tegen de nummer 3 van de eerste klasse B.

Nadat een bal wederom is onderschept door de verdediging, geeft Dronkers een lange haal naar voren. Brinkerink verliest het duel, maar de tweede bal is voor Taylor, die Brinkerink diep stuurt. Met een zeer vloeiende passeerbeweging (ahem), komt hij voorbij zijn directe bewaker, die, mogelijk, een overtreding maakt in de zestien. Scheidsrechter Post twijfelt geen seconde en wijst direct naar stip. Captain Bak neemt zijn verantwoordelijkheid, pakt het leer en schiet onverbiddelijk binnen. 0-2 en OVV is op weg naar het onwaarschijnlijke!

Rust

Na de rust kabbelt de eerste tien minuten de wedstrijd voort. Boshuizen lijkt zich geen raad met de alsmaar lopende kustbewoners en de trainer van de Geel Blauwen besluit in te grijpen. De centrale verdediger, met een kenmerkende krullenbol, gaat mee naar voren en het positiespel veranderd in een lange ballen naar voren tactiek. De druk op het Oostvoornse doel wordt enorm, en Dronkers moet tweemaal een hard schot overtikken. Een opeenstapeling van corners en voorzetten, houdt de Groen-Witten op eigen helft. Door de constante pressie, waar Taylor en ‘t Mannetje voor zorgen op de flank, kunnen de voorzetten steeds maar weer worden weggehaald door Dijkman en van Vught, toch niet de langste mensen. En bij de vele, vele dode spelmomenten, worden de sterkste koppers goed in bedwang gehouden door de keihard werkende Klaassen en Baartmans, die leken te beschikken over wel drie paar longen. Twee keer gaat het mis en krijgen de, voor de Oostvoornse fans, verkeerde voetballers een kans de bal richting het doel te sturen. Maar beide keren schiet de bal langs de verkeerde kant van het houtwerk en blijft de nul gehandhaafd. In de tussentijd heeft van Noort plaatsgemaakt voor Breinburg.

Het is de 75e minuut, en wederom mag de thuisploeg een corner nemen. Ditmaal valt de bal net voorbij de eerste paal en de Leidenaren koppen naar de verre hoek. Dronkers staat aan de grond genageld en via de paal gaat het leer in het netje. 1-2 en het heilige vuur begint bij de Leidenaren weer aan te wakkeren.

Rob Vuijk grijpt in en de moegestreden Brinkerink komt naar de kant voor de technische van Hulst.

Je zou verwachten dat Boshuizen erop en erover gaat, maar niets is minder waar. Dijkman blokt een zeker doelpunt met een uiterste inspanning en ‘t Mannetje ruimt op, na een scrimmage voor het doel, waarbij Dronkers redding moet brengen op de lijn. Het is de 85e minuut als de tot dan toe ongelukkig spelende Breinburg ineens zijn pure klasse zijn. De groeibriljant uit de eigen jeugdopleiding, neemt tussen twee man aan, draait naar binnen weg en sprint alles en iedereen eruit. Opgejaagd door zijn achtervolgers, laat hij een vlammend zwabberschot los van een meter of 25. Nu is het de doelman van de Leidenaren die alleen maar kan nakijken. Het schot daalt, en scheert rakelings over de kruising en de 1-2 blijft dan ook op het bord staan.

Boshuizen probeert er nog een tandje bovenop te doen, alleen zijn ook zij moegestreden. De lange spits gaat de bal maar zelf op de flank halen en toont direct zijn klasse. Twee man passeert hij ogenschijnlijk moeiteloos en in de zestien komt hij van Vught tegen. Ook hem lijkt hij te passeren, maar met een uiterste noodgreep probeert van Vught hem tegen te houden. Hij mist net de bal en raakt de spits en scheidsrechter Post kan niets anders doen dan naar de stip wijzen. Ook hier gaat de captain achter het leer staan en ook hij maakt geen fout en schiet het leer langs Dronkers. 2-2

Met nog een paar minuten op de klok, moet OVV nog even volhouden. Dat punt moet worden binnen gesleept, alleen Taylor denkt daar anders over. Met niet een tweede, niet een derde, maar een vierde adem, gaat hij nogmaals diep en passeert twee man. Zijn keiharde voorzet kan echter niet onder controle worden gebracht door van Hulst, die geheel vrijstaand daardoor niet kan afwerken. OVV voelt dat er meer te halen valt en zet nog een keer aan. De negentigste minuut wordt aangetikt, als van Hulst na een zoveelste weggeschoten bal, tussen twee man doorglipt en de rechterhoek opzoekt. In plaats van tijd te winnen, gaat hij ook daar nog een man voorbij en de schreeuwende Bak heeft zijn verdedigende stelling verlaten en eist de bal bij de tweede paal. De bal is op maat, de timing van Bak uitstekend, maar de vermoeidheid wint van de precisie, en de bal verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal.

Het is blessuretijd en ook Boshuizen wilt de drie punten nog. Met een uiterste poging wordt de bal ingebracht en het kopduel wordt door de twee lange mensen gewonnen. Op de zestien pikt de behendige tien de bal op en passeert 1, 2, 3 man buitenom. Een vlammend schot in de korte hoek volgt, maar Dronkers weet met een zweefduik de bal te keren. Het leer blijft in het veld en de middenvelder pikt op. Hij kan de medespelers uitzoeken voor het doel, maar het is Bak die met een vliegende tackle de harde voorzet tot corner kan verwerken. Met de billen bij elkaar wordt de laatste corner genomen. Als wederom de groen witten als winnaar uit de strijd komen vindt Scheidsrechter Post het genoeg en fluit voor het einde. Een gouden punt, met een klein bitterzuur randje, kan worden meegenomen vanuit Leiden en de Jongens uit Oostvoorne mogen volgende week thuis tegen de nummer 2 Alphense Boys, proberen hun ongeslagen status van na de winterstop te behouden.

Scheidsrechter Post gaf direct rood aan Lemmens, geel aan Dronkers en van Hulst voor tijdrekken, en geel aan van Vught en van Noort voor een overtreding, in de overigens sportieve wedstrijd van beide kanten.

 

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter