Nieuwerkerk na rust over de knie van VELO

0

 

Voor Nieuwerkerk was een goed resultaat cruciaal voor het verdere verloop van deze competitie. Of men haakt aan en speelt nog een rol in de ontknoping van de laatste periodetitel of wel een vervangende periodetitel, of het seizoen is min of meer gespeeld en wacht slechts de grijze middenmoot. Dit laatste is nu het geval, want tegen VELO dat nog wel aanspraak maakt op meer, was de ploeg van trainer Claudio Braga na rust niet meer opgewassen.

Met Menno Homan, Valentijn Kittel, Bart Slob en Brandon Fijneman was de absentielijst aardig gevuld, dus moest trainer Claudio Braga wel aan zijn formatie t.o.v. vorige week sleutelen. Wel was Anthony Velder hersteld van zijn blessure en begon op de bank.

In de eerste helft gingen beide ploegen redelijk gelijk op en verdeelden zij ook de kansen. Voor Nieuwerkerk kwam de eerste waarschuweing in de 5e minuut, toen VELO vanuit een hoekschop een goede gelegenheid  kreeg al koppend succes te hebben. Deze kans was echter aan een van de voorwaartsen niet besteed. Nieuwerkerk nam in de 25e minuut een voorsprong toen Ali Benomar oprukte en besloot van 25 meter maar eens het vijandelijk doel onder vuur te nemen. Met een vreemde curve enigszins gedragen door de felle wind, sloeg de bal achter de verbouwereerd kijkende VELO doelman in het doel en Nieuwerkerk leidde met 1-0. Vlak voor rust moest doelman Sander Hoffmann handelend optreden na een hoekschop op een harde kopbal van de kant van VELO. Na de rust was de gelijkmaker al snel een feit. Nu sloeg de ploeg uit Wateringen wel toe uit een hoekschop en dat betekende in de 46e minuut al de gelijkmaker. VELO wilde meer en schroefde naast het fysiek ook het tempo op. Nieuwerkerk kon zich aan deze druk niet ontworstelen en verloor gaandeweg steeds meer terrein. Met Anthony Velder in de 64e minuut in plaats van Justin Spruijt probeerde trainer Claudio Braga nog wat meer snelheid over de zijkanten te brengen. Het baatte niet, want het initiatief was en bleef  in handen van de gasten. In de 68e minuut had VELO succes met een harde vrije trap en kwam op voorsprong. Met Vladislav Smirnov voor Kevin Kamerbeek in de 72e minuut werd nog een extra aanvaller ingebracht. Ook nu gelukte het Nieuwerkerk niet VELO echt te verontrusten, want juist de bezoekers kregen de kansen. In de 79e minuut bracht doelman Sander Hoffmann redding. In de 85e minuut verzuimde VELO definitief de wedstrijd op slot te gooien. Toch bleek het uitstel van executie, want nauwelijks een minuut later bracht doelman Sander Hoffmann een doorgebroken aanvaller van VELO ten val en dat betekende strafschop. VELO faalde niet en bracht daarmee de eindstrand verdiend op 1-3.

Opstelling: Sander Hoffmann – Kevin Kamerbeek (72. Vladislav Smirnov) – Shanon Koetsier – Mike van de Ruit – Kevin Soares – Justin Spruijt (64. Anthony Velder) – Stefan van der Vlegel – Ali Benomar – Remco Langerveld – Daniel Da Cruz – Davi Lizardo

Laat een antwoord achter