Nieuwerkerk laat twee punten liggen bij Poortugaal

0

 

Ondanks twee prima kopgoals van Daniel da Cruz, liet Nieuwerkerk na de zege mee te nemen. Het speelde beter dan de thuisclub, maar door onachtzaamheden liet het Poortugaal tot tweemaal toe langszij komen. Vooral de tweede tegentreffer mag de gehele defensie zich aanrekenen, want niemand nam het voortouw bij een vrije trap die door de wind lang onderweg was en ongehinderd door de thuisclub kon worden binnengekopt.

In de aanvang naar dit inhaalduel kende trainer Claudio Braga zo zijn nodige personele problemen. Door verschillende redenen kon hij niet beschikken over Bart Slob, Ali Benomar, Christiaan Sprangemeijer, Anthony Velder, Menno Homan en begon Vladislav Smirnov na zijn terugkeer vanaf de bank. Op het middenveld waar Stefan van der Vlegel een basisplaats had, werd nu naast hem en Brandon Fijneman noodgedwongen Shanon Koetsier geposteerd.

Onder slechte weersomstandigheden moesten beide ploegen proberen er een behoorlijke wedstrijd van te maken. Het lukte Nieuwerkerk het best. De ploeg legde af en toe best aardig spel op de mat. Veel kansen werden er in de eerste helft aan beide kanten niet echt gecreeerd. De thuisclub raakte in de 22e minuut een keer de lat, maar verder hoefde doelman Sander Hoffmann weinig in actie te komen. Nieuwerkerk was iets gevaarlijker, al duurde het tot aan de 43e minuut voordat het ook doeltreffend werd. Stefan van der Vlegel probeerde eerst zelf maar zag de bal weer voor zijn voeten terugspringen. Nu behield hij overzicht en legde prima op het hoofd van de inkomende Daniel da Cruz die hard en onhoudbaar binnenkopte. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Nieuwerkerk had het initiatief, maar het speelde niet echt goede kansen uit. De treffer van de thuisclub in de 65e minuut kwam letterlijk uit de lucht vallen. Scheidsrechter Marees negeerde een buitenspelsignaal en deze uitbraak werd de ploeg van trainer Claudio Braga noodlottig, In de 65e minuut bracht hij Vladislav Smirnov voor Brandon Fijneman. Nieuwerkerk ging nu nadrukkelijk op jacht naar een tweede treffer. In de 72e minuut was er een venijnig schot van Vladislav Smirnov, maar de doelman van Poortugaal kon tenauwernood ten koste van een hoekschop redding brengen. Toch viel de verdiende treffer, want vijf minuten erna legde Davi Lizardo de bal op het hoofd van Daniel da Cruz die opnieuw met een geplaatste kopbal de doelman van Poortugaal kansloos liet. Vlak erna moest doelman Sander Hoffmann redding brengen, maar dit bleek dus uitstel van executie. In de 82e minuut kwam de thuisclub alsnog langszij toen niemand aan Nieuwerkerkzijde initiatief nam  en een vrije trap  ongehinderd liet binnenkoppen. Nieuwerkerk probeerde daarna wel, maar de tijd bleek tekort om een zege te boeken. Het moest geheel onnodig genoegen nemen met een punt, die de thuisclub met dank zal hebben aanvaard. Volgende week is opnieuw voor Nieuwerkerk een uitwedstrijd op het programma. Dan wordt in Den Haag aangetreden tegen TAC´90.

Opstelling: Sander Hoffmann – Valentijn Kittel – Mike van de Ruit – Kevin Soares – Stefan van de Vlegel (80. Bilal Ouahabi) – Shanon Koetsier – Brandon Fijneman (70. Vladislav Smirnov) – Remco Langerveld – Daniel da Cruz – Davi Lizardo

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter