Nieuwerkerk geeft zege uit handen bij TAC’90

0

 

Ondanks een puntgave hattrick van Daniel Da Cruz met drie treffers in de eerste helft is Nieuwerkerk er niet in geslaagd net zoals vorige week bij Poortugaal een voorsprong met succes te verdedigen. Het verschil met vorige week was dat vandaag een 3-0 voorsprong werd verspeeld en de ploeg van trainer Claudio Braga de handen mag dichtknijpen dat het bij 3-3 is gebleven.

Trainer Claudio Braga kon nog niet beschikken over Anthony Velder die na eigen zeggen volgende week weer inzetbaar is. Ook Menno Homan kampt nog met een blessure., terwijl Brandon Fijneman voor dit duel was geschorst.

In de eerste helft liep alles vanaf het eerste minuut op rolletjes. Nieuwerkerk speelde en combineerde prima en gaf de thuisclub maar weinig mogelijkheid doelman Sander Hoffmann te verontrusten. De eerste goede kans voor de Nieuwerkerkers noteerden we in de 15e minuut toen Davi Lizardo de opgekomen Bart Slob in stelling bracht. Zijn kopbal werd door de TAC doelman tot hoekschop verwerkt. Tien minuten later was het dan wel raak. Mike van de Ruit vond met een lange pass Daniel da Cruz die knap verlengde op de opnieuw mee opgekomen Bart Slob. Die behield vervolgens overzicht en schoof de bal terug in de voeten van Daniel da Cruz die geen moeite had zijn ploeg op 0-1 te zetten. In de 35e minuut werd een gevaarlijke vrije trap van Davi Lizardo ternauwernood door de TAC doelman tot corner verwerkt. Nu was het Shanon Koetsier die de bal met het hoofd voor de voeten van de goed opgestelde Daniel da Cruz legde en opnieuw was de aanvalsleider doeltreffend. TAC leek daarna even iets terug te doen, maar een gevaarlijk inzet ging rakelings voorlangs het doel van Sander Hoffmann. Op slag van rust was het andermaal Daniel da Cruz die nu goed voorbereidend werk van Davi Lizardo afrondde. Met deze comfortabele 0-3 voorsprong ging Nieuwerkerk de rust in. Wat er zich vervolgens vanaf de tweede helft afspeelde kreeg steeds meer weg van een Barcelona-effect. TAC ’90 geloofde vanaf de eerste minuut in een wonder en speelde met heel veel inzet en agressie. Nieuwerkerk kon er weinig tegenover zetten en verloor gaandeweg steeds meer terrein en veel duels. De thuisclub nam alle risico’s en vond in eerste instantie doelman Sander Hoffmann op hun weg. Maar ook hij moest na een uur spel buigen. Met 1-3 op het bord gingen de Hagenaars er helemaal in geloven. Trainer Claudio Braga paste een dubbele wissel toe. Remco Langerveld en Davi Lizardo maakten plaats voor Justin Spruijt en Vladislav Smirnov. Laatstgenoemde leek al op weg naar een treffer, maar hij zag zijn treffer door arbiter Mourabit op advies van de TAC grensrechter worden afgekeurd. Opnieuw moest doelman Sander Hoffmann een redding verrichten, maar het bleek uitstel van executie, want in de 80e minuut zat ook hij mis bij een enigszins verdekt afstandschot. De thuisclub ging nu helemaal los en wilde meer. Nieuwerkerk was geen schi m meer van voor de rust .Opnieuw was doelman Sander Hoffmann enkele keren de redder voor zijn ploeg. De thuisclub gaf echter niet op. Nieuwerkerk stond minuten lang met de rug tegen de muur. Dat de 3-3 alsnog viel, verbaasde eigenlijk niemand en was op basis van de tweede helft ook volkomen terecht voor TAC ’90. Op inzet en geloof in resultaat pakte de rode lantaarndrager dus een verdiend punt. Nieuwerkerk mag zich dit reslutaat terecht aantrekken, want het wist na de rust nauwelijks nog een vuist te maken en liet zich op alle fronten volkomen afbluffen.

Opstelling: Sander Hoffmann – Mike van de Ruit – Valentijn Kittel – Shanon Koetsier – Kevin Kamerbeek – Stefan van der Vlegel – Ali Benomar – Bart Slob – Remco Langerveld (70. Justin Spruijt) – Daniel Da Cruz – Davi Lizardo (70. Vladislav Smirnov)

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter