Charlois(zo) delft onderspit in Oldegaarde-derby tegen Kocatepe

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen sportpark Charlois aan tegen ‘buurman’ Kocatepe. Waar in de heenwedstrijd met 1-2 werd gewonnen delfde het team van Rinus Schrijver nu het onderspit met 2-4.

Charlois trad met vertrouwen de ‘Oldegaarde wedstrijd’ tegemoet. Drie spelers konden na maandenlange afwezigheid weer hun opwachting maken. Rick Kakiailatu, Azzeddine Azzaoui en Darwin Sambo kregen gelijk het vertrouwen van Schrijver. De gehele eerste helft gaf Charlois goed partij aan het op de derde plaats staande Kocatepe. Een teleurstelling was dan ook het doelpunt, dat men tegen kreeg op slag van rust. Kelvin Kalika was ‘de boosdoener’.

MEER GAS

Na de pauze gaven de gasten ‘meer gas’ en Charlois werd verder teruggedrongen. Een verdedigingsfout leverde de 0-2 op. Ahmed Akkoc zag zijn inzet via Sambo in het doel ver-dwijnen achter keeper Patrick Fortes. Snel kwam de thuisclub aan de aansluitingstreffer. Invaller Ferat Ekici was hiervoor verantwoordelijk; 1-2. Lang kon men er niet van genieten. Via Kalika werd het 1-3 en zijn tweede van de middag. Kalika was op dreef en was ook verantwoordelijk voor zijn derde treffer; 1-4. In precies de 90e minuut was het Ekici met zijn tweede treffer, die voor de eindstand zorgde; 2-4. Scheidsrechter Verduijn liet zelfs niet meer aftrappen. Schrijver was na afloop positief: „Wij waren strijdbaar en wij wilden er echt voorgaan. Ook de pas 17-jarige Denzell Hagenaars deed het goed. Leuk voor die jongen. Jammer voor hem, dat wij verloren. Verder gaan wij de resterende wedstrijden op dezelfde voet verder. Strijdbaar voor een eervol resultaat”.

sv Charlois-Kocatepe  2-4  (0-1)

45. Kelvin Kalika 0-1, 65. Ahmed Akkoc 0-2, 68. Ferat Ekici 1-2, Kelvin Kalika 1-3, 77. Kelvin Kalika 1-4, 90. Ferat Ekici 2-4.

Charlois: Fortes, Hagenaars, Hol (79. Meurs), Larbi, De Miranda, Hoffman, El Ouazizi, Sambo, Kakiailatu, Azzaoui, El Bouarfaoui (62. Ekici).

Kocatepe: Can, Romano, Gyebi, Darici, Fernand, Kalika, Akkoc, Gorer, Yakoubi, Ozturk (75. Adsalmis), Akdil (79. El Youzghi).

Scheidsrechter: J.Verduijn.

Bijzonderheden:  De uitstekende arbiter gaf geel aan Azzaoui van Charlois. Op het wedstrijdformulier stond vermeld 1-4. Verduijn zal de KNVB verwittigen om de uitslag in 2-4 te laten veranderen. Foto ©Han Steenbeek.