Charlois (zo) verliest van XerxesDZB

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen sportpark Charlois aan tegen middenmoter XerxesDZB. Deze ‘Rotterdamse derby’ eindigde in het voordeel van ‘De Zevenkampers’ met 2-5.

De wedstrijd was ‘koud’ twee minuten bezig toen Ntumba Kabongo van Charlois en keeper Leroy Goedhoop van de gasten met de hoofden tegen elkaar in aanraking kwamen. Minutenlang moesten zij opgelapt worden en gelukkig konden zij samen de wedstrijd vervolgen. Niet veel later was het eerste gevaar voor XerxesDZB. Paulo Rosario schoot over. Charlois liet zich niet onbetuigd en Kabongo schoot de bal naast. XerxesDZB kwam niet veel later op voorsprong. Björn Verwater mocht geheel vrij aanleggen en scoren; 0-1. Een paar minuten later werd de stand verdubbeld. De geheel vrijstaande Jeffrey Schroevers mocht raak koppen; 0-2. In de twintigste minuut was Charlois via Kabongo bij de les; 1-2. Toch werd het snel 1-3. Ook nu werd er slecht gedekt door de verdediging van Charlois en Yannick Ponit profiteerde; 1-3. Vlak voor rust werd het weer spannend. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd door aanvoerder Jeffrey Pols van Charlois fraai met behulp van de wind achter Goedhoop geplaatst en bracht de stand op 2-3. Na de pauze was het voetbal niet echt best van beide teams. Slecht inpassen leverde veel balverlies op. Debet was ook het weer. De weinige toeschouwers, die toch de moeite namen om buiten te gaan staan zagen nog twee doelpunten. Mohamed Ajarai en Virgil Bremer brachten de eindscore op het bord voor hun team XerxesDZB; 2-5.

PECH

Pech was er ook voor de thuisclub. Kevin van Emden schoot raak bij een 2-4 achterstand, maar scheidsrechter Gossen floot af en gaf een vrije trap mee voor de thuisclub op de rand van de zestienmeter. Deze leverde echter niets op. De laatste vijf minuten moest het zelfs met tien man verder. Maurice van der Linden ontving zijn tweede geel. Gossen na afloop: “Ik vond het achteraf te zwaar gestraft. Ik had de kaart op zak moeten houden”. Charlois had hier niks aan en moet nu vrezen voor een slechte afloop van de competitie. Trainer Rinus Schrijver is een andere mening toegedaan: „Mijn motivatie is er nog. Dat moet ik overbrengen op mijn spelers en dan hopen wij toch nog zover mogelijk te Komen. Vandaag hebben wij weer naar onze mogelijkheden gevoetbald. Maken we een doelpunt en dan gelijk weer een tegendoelpunt. Dat is zuur. Wij geven nogmaals de moed niet op en wij spreken zeker nog niet over degradatie”.

sv Charlois-XerxesDZB  2-3  (2-5)

9. Bjorn Verwater 0-1, 12. Jeffrey Schroevers 0-2, 20. Ntumba Kabongo 1-2, 25. Yannick Ponit 1-3, 40. Jeffrey Pols 2-3, 68. Mohamed Ajarai 2-4, 90. Virgil Bremer 2-5.

Charlois: Fortes, Larbi (46. Wezer), Pols, Sahebzadeh, Durmus, De Miranda, Hoffman, Douhoucha (46. Meurs), Van der Linden, Van Emden (80. Luigjes), Kabongo.

XerxesDZB: Goedhoop (46. Dokter), Nazir, Dorothea, Verwater, F.Bremer, Glen, Ajarai, Schroevers (80. V.Bremer), Ponit, Do Rosario (84. Guermat), Rosario,  

Scheidsrechter: P.A.L.A.Gossen.

Bijzonderheden: In deze sportieve strijd kreeg Meurs van Charlois geel. Maurice van der linden ontving twee maal geel. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter