Charlois (za) in slotseconde naast Rozenburg

0

ROTTERDAM

In de derde klasse D behaalde Charlois op het eigen sportpark Charlois een gelijkspel tegen het op de tweede plaats staande Rozenburg. In de allerlaatste seconde snoepte het Rozenburg een overwinning af; 2-2.

Trainer Raymon Schimmel van Charlois was uiteraard blij met het niet te verwachten punt: „Dit is zuur voor collega Dennis Zaal, die ik verder alles gun, maar zo toch nog even gelijkspelen is toch wel lekker”. Ingmar Elias was de gevierde man in de laatste seconde van de wedstrijd. Charlois gooide alles op alles met een 1-2 achterstand. Een lange bal van achteruit werd geplaatst op invaller Raymond Verschoor. Hij omspeelde keeper Stephan van Asperen en lag de bal panklaar neer voor de aanstormende Ingmar Elias, die geen moeite had om de bal in het verlaten doel te plaatsen.

BUITENSPEL

Waar bijna heel Rozenburg aan buitenspel dacht (zelfs de assistent-scheidsrechter vlagde niet-wel na het doelpunt) liet scheidsrechter Geerlings terecht doorspelen. Er stonden aan aantal Charloissers buitenspel, maar Verschoor echter niet. Rozenburg trapte nog wel af, maar gelijk floot Geerlings af en toonde opzichtig aan een ieder, dat er echt 90 minuten gespeeld was. Rozenburg was in de eerste helft op een 0-1 voorsprong gekomen. De eerste echte grote kans werd gelijk afgestraft. Een verdedingsfout was hier debet aan en Floris van den Heuvel profiteerde. In de tweede helft was een actie en een goed schot van Mick van Dijk genoeg om de gelijkmaker voor Charlois te fabriceren. Toch kwam Rozenburg niet veel later weer op voorsprong. Een schitterend afstandsschot van zeker twintig meter in de kruising van Bryan van der Laan liet keeper Wesley de Vos kansloos; 1-2. Toch werd er zoals beschreven gelijk gespeeld. Rozenburg liep hierdoor averij op. Plaats twee werd nu ingenomen door SC Botlek en koploper Rhoon liep hierdoor verder uit. Schimmel: „Op basis van de hele wedstrijd vind ik het een zeer terecht punt, al zijn de frustraties van de totstandkoming van de 2-2 begrijpelijk. Wij creëerden onze kansen, alleen misten wij venijn in de afronding en dan zie je dat Rozenburg wel effectief omgaat met de kansen die zij hadden. Een geluk voor ons was wel, dat zij ons in de eindfase in de wedstrijd hielden. Maar goed, een terecht punt naar mijn inziens”.

sv Charlois-Rozenburg 2-2 (0-1)

31. Floris van den Heuvel 0-1, 52. Mick van Dijk 1-1, 57. Bryan van der Laan 1-2, 90. Ingmar Elias 2-2.

sv Charlois: De Vos, Freire (79. Maach), N.Vuijk, Maris Cruz, De Jager, Semeleer (49. Verschoor), Hanst, Elias, M.Vuijk, Papa, Van Dijk (73. Obispo).

Rozenburg: Van Asperen, Tas, Van Seventer, Van Es (77.Den Ouden), Arkenbout, Van der Laan, Lievaart, Zaif, Van den Heuvel, Van Driel, De Bil.

Scheidsrechter: A.M.Geerlings.

Bijzonderheden: De goed leidende scheidsrechter Geerlings had geen kaarten nodig. Foto © Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter