ASWH ziet SteDoCo laat langszij komen

0

ASWH heeft vanmiddag een punt overgehouden aan de streekderby tegen SteDoCo (1-1). De bezoekers kwamen op sportpark Schildman pas laat op gelijke hoogte. ASWH kwam na een vroege voorsprong in de eerste helft geen moment in problemen, maar riep de gelijkmaker na rust min of meer over zichzelf af. Het bood SteDoCo de kans om zich terug te knokken in de wedstrijd en dat leverde de ploeg uit Hoornaar een belangrijk punt om in de strijd om lijfsbehoud. ASWH liet door de teleurstellende remise de kans liggen om nog enige aansluiting met de teams op de bovenste plaatsen te houden. De Ambachters blijven vijfde.

Trainer Jack van den Berg diende voorafgaand aan de wedstrijd enig puzzelwerk te verrichten. David Almeida kreeg vorige week tegen ODIN ’59 zijn vijfde gele kaart en was daardoor geschorst. Overigens pas de eerste schorsing in de hele competitie voor ASWH. Ook Stanley Husen was niet inzetbaar nadat hij de hele week ziek was geweest en Ryan van Dijk was nog geblesseerd. Van den Berg loste het op door Gilmaro van de Werp, die vorige week nog ontbrak wegens ziekte, en Victor de Blok op de backposities te posteren. Nick Slotboom kreeg zijn plek op het middenveld weer terug.

ASWH begon zeer behoorlijk aan de wedstrijd en nam al in de beginfase het initiatief. Dat werd vlot beloond met een treffer. Mels van Driel bracht de bal met een inworp in het strafschopgebied, Peter de Lange verlengde met het hoofd en Jesper van den Bosch schoot ineens raak. Zijn volley belandde keurig in de hoek, waardoor de aanvoerder ASWH al in de zevende minuut aan de leiding bracht. Het bleek het startsein voor een vrij eenzijdige eerste helft, waarin ASWH eigenlijk maar weinig hoefde te vrezen van SteDoCo. De grootste dreiging van de gasten kwam uit een vrije trap van Jordey van Dam, die door iedereen werd gemist en uiteindelijk naast het doel eindigde.

Tegen het half uur moest Van den Berg noodgedwongen al zijn eerste wissel toepassen. Juanito Sequeira raakte geblesseerd en kon niet verder. Zijn vervanger was Lars Bosscha, die daardoor voor het eerst sinds de bekerwedstrijd tegen AZ weer zijn opwachting maakte. Ook SteDoCo moest al voor rust wisselen. Clubtopscorer Joran Schröder verliet met een blessure het veld, Maurice van der Wilt kwam voor hem in de ploeg. ASWH kreeg in de slotfase van de eerste helft de gelegenheid om een tweede treffer te produceren. De Ambachters mochten vier hoekschoppen op rij nemen, de laatste werd door Peter de Lange naast gekopt. De beste kans was echter voor Robbert Olijfveld. Na een heerlijke dieptepass van Peter Verhoeve kon de snelle aanvaller de bal controleren en over de uitgelopen doelman wippen, maar helaas eindigde zijn poging over het doel van SteDoCo. Daardoor bleef het na de eerste rondgang bij 1-0.
Stedoco
Een uitstekend kepende Stef Doedée kon de twee verliespunten niet voorkomen. Na rust was de eerste kans voor ASWH. Na een voorzet van Jesper van den Bosch kopte Peter de Lange de bal voorbij de tweede paal terug richting het doel. Ongetwijfeld probeerde De Lange daarbij een teamgenoot te bereiken, maar zijn kopbal eindigde verrassend op de lat. Ook Robbert Olijfveld had hier niet op gerekend, want hij was al doorgelopen om te proberen de bal het laatste tikje te geven en moest dus plots terugschakelen, waardoor doelman Ritchie Steinmann de rebound kon grijpen. Daarna was het eigenlijk wel een beetje over met de offensieve dadendrang van ASWH. De ploeg leunde wat achteruit en daardoor kreeg SteDoCo, dat met meer inzet speelde dan voor rust, de kans zich terug in de wedstrijd te knokken.

De bezoekers voelden dan ook dat er misschien toch wel wat te halen viel. Van goed voetbal was aan beide kanten inmiddels geen sprake meer, het kwam nu meer op strijd aan. Er ontstonden ook wat dreigende situaties bij het Ambachtse doel. Geen echte kansen, maar wel ballen die zomaar eens goed zouden kunnen vallen. ASWH liet zelf na om het goed uit te spelen en de wedstrijd op slot te gooien. De defensie van SteDoCo haalde meestal de angel al voortijdig uit de aanvallen van de Ambachters, maar stond ook aan de grond genageld toen Jesper van den Bosch een aanval opzette en een voorzet op de mee naar voren gekomen Peter Verhoeve afleverde. De verdediger koos er echter niet voor om op doel te schieten, maar probeerde te kaatsen op Peter de Lange. Daardoor ging deze grote kans verloren.

SteDoCo zette in de slotfase nog maar eens aan en bracht nog wat extra lengte in de ploeg. Dat leverde de gelijkmaker op, een goal die al langer in de lucht hing. Eerst was Gino Boers koppend al dichtbij, maar het balletje dat een keer goed moest vallen was twee minuten voor tijd daadwerkelijk een feit. Een diepe bal werd verlengd door invaller Remco Buist en Maurice van der Wilt schoot raak. Na die 1-1 probeerde ASWH, waar Bart Deprez en debutant Sven Breukhoven al waren ingevallen, nog wel om alsnog een zege te behalen. Het lukte echter niet meer, ook niet in de bijna vijf minuten extra tijd die de scheidsrechter bijtelde.

Een teleurstellend resultaat voor ASWH, dat op basis van de tweede helft echter ook niet echt aanspraak maakte op meer. Voor SteDoCo was het een zeer welkom punt, waarmee de ploeg iets uitliep op de ploegen onder de streep. ASWH staat nog altijd vijfde, op acht punten van de nieuwe koploper IJsselmeervogels. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd bij VVOG, een tegenstander waartegen ASWH nog iets goed te maken heeft. Dinsdag staat ook nog een wedstrijd in de tussenronde van het toernooi om de Palace Casino Cup op het programma. ASWH bezoekt dan het Zwijndrechtse Pelikaan.

ASWH – SteDoCo 1-1 (1-0) 7. 1-0 Jesper van den Bosch 88. 1-1 Maurice van der Wilt.

Scheidsrechter: P. van der Pol

ASWH: Stef Doedée; Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Juanito Sequeira (27. Lars Bosscha), Nick Slotboom (88. Sven Breukhoven), Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (81. Bart Deprez)

SteDoCo: Ritchie Steinmann; Chris Boom, Gautam Kalpoe, Luke Molkenboer, Kevin Patijn (84. Remco Buist); Jordey van Dam (65. Giovano Gödeken), Jesse Wielinga, Gino Boers; Jay-Jay Meierdres, Joran Schröder (36. Maurice van der Wilt), Hakan Tokul