OVV onderuit tegen TAC’90

0

In de uitwedstrijd tegen TAC’90, de nummer laatst van de competitie, heeft OVV zichzelf een slechte dienst bewezen. Bij een overwinning hadden de Oostvoornaren zich echt in de middenmoot genesteld, nu staan zij nog net boven de nacompetitie streep. De uiteindelijke uitslag, 5-1, was een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

“Het was helemaal niets vandaag” aldus trainer Rob Vuijk, die zijn team na de wedstrijd er flink van langs gaf. Ook aanvoerder Bak was stellig “Wij zijn geen team dat een wedstrijd in kan gaan op 90% tegen andere eerste klassers. Wij moeten altijd alles geven, zelfs tegen de nummer laatst, anders zijn wij gewoonweg niet goed genoeg”.

Toch had menig neutraal toeschouwer, die alleen de eerste 25 minuten had gezien of de tien minuten na de pauze had gekeken, het niet vreemd gevonden als juist OVV dik had gewonnen. De groen-witten waren in deze fases heer en meester in het positiespel en hadden de thuisploeg compleet vastgezet op eigen helft. In de eerste helft had echter alleen Brinkerink een schot op het doel, waarbij de keeper zich moest strekken en aanvoerder Bak die spectaculair met een vliegende tackle een voorgekopte bal in het doel probeerde te werken. TAC ’90 stelde daar echter vier open kansen tegenover, waarvan één doel trof.

Na wat slordigheden achterin en halverwege de tweede helft enkele sublieme aanvallen van de tegenstander (welke in zijn aanvoerder een zeer getalenteerde voetballer in zijn ploeg had), kan er dan ook zomaar ineens 5-0 op het scorebord staan. Het doelpunt van v. Hulst in de slotseconden van de wedstrijd, was dan ook puur voor de statistieken.

Laat een antwoord achter