IJsselderby tussen Nieuwerkerk en CVV Zwervers eindigt opnieuw onbeslist

0

 

In het begin van de competitie ontmoetten beide ploegen elkaar voor de eerste keer en werden de vier goals broederlijk verdeeld. Vandaag moesten de toeschouwers helemaal zonder doelpunten stellen, alhoewel beide ploegen voldoende kansen ervoor kregen om daar verandering in aan te brengen. Een winnaar kwam er opnieuw dus niet en dat zal Zwervers dat de punten harder kan gebruiken dan de opponent het meest pijn hebben gedaan.

Trainer Claudio Braga kon niet beschikken over Kevin Kamerbeek en Remco Langerveld. Voor de rest kende de selectie geen afwezigen, dus was de opstelling zoals het aantrad geen verrassing.

Beide ploegen begonnen voorzichtig en het was David Lizardo die in de 8e minuut de uitgelezen mogelijkheid had de thuisclub vroeg op voorsprong te schieten, maar de vleugelaanvaller faalde. Het antwoord van Zwervers kwam snel. Het nam ook wat meer initiatief en speelde zeker in de fase hierna beter dan Nieuwerkerk. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Pas in de slotfase van de eerste helft creëerde Nieuwerkerk een paar mogelijkheden en zag het in de 40e minuut een treffer Shanon Koetsier na actie van Christiaan Sprangemeijer vanwege buitenspel worden afgekeurd. Na rust was de eerste kans voor Vladislav Smirnov, maar de spits zag zijn schot naast gaan. Vijf minuten later was het Davi Lizardo die van dichtbij het doel jammerlijk miste. Daarna was het opnieuw Zwervers dat wat beter in de wedstrijd kwam en nu de kansen creeerde. Sander Hoffmann bracht in de 65e minuut knap redding op een inzet van dichtbij. Het werd een fase van mogelijkheden over en weer, maar beide verdedigingen hielden de gelederen gesloten. In de 86e minuut dacht Vladislav Smirnov zijn ploeg alsnog op voorsprong te schieten, maar de jonge doelman van Zwervers, Rick de Vries, redde knap. Het laatste woord was aan Zwervers. Een kopbal in de blessuretijd leek de doellijn te passeren, maar Mikde van de Ruit was ter plekke en assisteerde zijn doelman door de inzet uit het doel te koppen. Beide ploegen speelden geen oogstrelend voetbal vandaag, maar er was wel veel inzet. Een gelijkspel valt te billijken, maar daar schieten beide ploegen weinig mee op.

Opstelling: Sander Hoffmann – Bart Slob – Shanon Koetsier (64.Valentijn Kittel) – Mike van de Ruit – Kevin Soares – Ali Benomar – Christiaan Sprangemeijer – Brandon Fijneman (67. Daniel da Cruz) – Anthony Velder – Vladislav Smirnov – Davi Lizardo

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter