Historische nederlaag Charlois (zo) bij en tegen VUC

2

In de tweede klasse D trad Charlois in Den Haag aan tegen VUC. Een oud gerenommeerde vereniging van weleer. Met maar liefst 10-0 werd een historische nederlaag geleden in haar bestaan.

De wedstrijd was zes minuten oud toen Charlois twee doelpunten in dezelfde minuut moest incasseren. Dat was ‘de doodsteek’ voor het verdere verloop van de wedstrijd. Met alle moed werd getracht het tij te keren, maar het moest haar mindere erkennen in haar tegenstander. Was VUC dan zo sterk? Natuurlijk was het beter, maar om nu te zeggen, dat het echt fenomenaal speelde is misschien overdreven. Charlois was gewoon slecht en liet haar tegenstander het spel bepalen wat resulteerde in een doelpuntenfestijn, waar Charlois fout op fout stapelde. Het deed denken aan een aantal jaren geleden. Op dezelfde dag als vandaag had je PSV-Feyenoord (weliswaar nu Feyenoord thuis met een 2-1 overwinning) en de einduitslag was 10-0. Charlois kopieerde deze wedstrijd. Trainer Rinus Schrijver was natuurlijk niet in zijn sas: „Wij weten hoe wij momenteel moeten roeien met de riemen, die wij hebben, maar om zo af te gaan gaat mij te ver. Dit is een schande voor de Technische Staf, het bestuur en de vereniging. Komende zondag zal toch uit een ander vaatje getapt moeten worden”. Pluspunt was na afloop het commentaar van de scheidsrechter en de vereniging VUC: „Charlois bleef voetballen en liet zich niet gaan om te schoppen om haar frustratie op een andere manier af te wenden. Dit verdiend alle complimenten”.

VUC-sv Charlois  10-0 (4-0). 6. Richard Versteden 1-0, 6. Jergo Leijdekkers 2-0, 31. Richard Versteden 3-0, 45. Jergo Leijdekkers 4-0, 59. Lorenzo Bos 5-0 (penalty), 75. Brian Moen 6-0, 80. Jergo Leijdekkers 7-0, 82. Quinten Piek 8-0, 84. Richard Versteden 9-0, 88. Devin Rodenburg 10-0.

VUC: Lakwijk, Rodenburg, Van Vliet, Raaff, Muller (80. Giertshove), Versteden, Bos (64. Poeran), Leijdekkers, Moen, Buwalda, Kettenis (70. Piek).

Charlois: Fortes, Pols, Sahebzadeh (46. Durmus), Furtado, De Miranda, Hoffman, Douhoucha, Ekici, Van der Linden, Sambo, Wezer (46. El Hachhouchi).

Scheidsrechter: G.H.van Sprang.

Bijzonderheden: In deze sportieve strijd kreeg Charlois twee maal geel. Pols en Durmus waren de boosdoeners. Foto ©Han Steenbeek.

2 Comments
  1. David Berendsen zegt

    Lol

  2. Paul Janssen zegt

    Aardige foto Wessel van Vliet

Laat een antwoord achter