Charlois (zo) speelt gelijk tegen HVV

1

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen sportpark Charlois aan tegen het aloude Haagse HVV. Met hard werken werd een gelijkspel van 1-1 behaald tegen de nummer vijf in deze afdeling.

Met in het achterhoofd de 5-1 nederlaag uit in de heenwedstrijd en het opgekrikte moraal van twee weken terug met het gelijke spel tegen koploper Spartaan’20, toog de formatie van Rinus Schrijver aan tegen HVV. Allebei de teams waren elkaar aan het aftasten en veel gevaar dreigde niet voor het doel van beide teams. In de vijfentwintigste minuut was het Mohammed Douhoucha van de thuisclub, die voor het eerste gevaar zorgde. Zijn schot van twintig meter werd door doelman Daniel Voskamp tot corner verwerkt. Een paar minuten later was er een vrije kans voor HVV ér Max Kranendijk. Tot opluchting van Charlois mistte hij jammerlijk.

ONFORTUINLIJK

Kranendijk, die behendig op links steeds goede voorzetten gaf, was ook de veroorzaker van de 0-1. Uit zijn voorzet viel de bal ongelukkig bij aanvoerder Jeffrey Pols van Charlois. Met het wegwerken van de voorzet viel de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Patrick Fortes en HVV kwam fortuinlijk op voorsprong. Hierna kreeg HVV nog een aantal kansen, maar het vizier was niet scherp genoeg. Na de pauze kwam Charlois iets beter in haar spel. En na vijf minuten kwam het ook fortuinlijk op gelijke hoogte. Centrumverdediger Ernest Janssen verkeek zich lelijk op een lange pass van achteruit. Douhoucha was er als de kippen bij en verschalkte keeper Voskamp met een prachtige lob; 1-1. HVV herpakte zich en verspeelde de winst om een groot aantal kansen te missen. Ook Charlois kreeg kansjes, maar kon ook de trekker niet overhalen. Vooral in de slotfase was het alle hens aan dek bij de Rotterdammers. Niettegenstaande was het punt voor het hardwerkende Charlois verdiend. Dat vond ook Schrijver: „Ik vond het gelijke spel zeker niet onverdiend. Wij hadden zelfs de overwinning kunnen stelen wat teveel van het goede was geweest. Ik moet een compliment geven aan de hele technische staf en alle spelers. Wij speelden tegen de top in deze afdeling en alle afspraken werden nagekomen. Al moest ik in de rust even fel tekeer gaan wat ook de scheidsrechter niet was ontgaan haha haha. Ook komen er weer langdurige geblesseerden spelers aan. Dat is hoopvol”. Veteraan Dennis Hol, die vandaag de achterhoede moest leiden bij Charlois was ook blij voor het team: „Een punt was vandaag het hoogst haalbare en dan moet je tevreden zijn. Wij hebben als team gewerkt en dan verdien je dit”.

sv Charlois-HVV   1-1  (0-1)

31. Jeffrey Pols 0-1 (e.d.), 50. Mohammed Douhoucha 1-1.

Charlois: Fortes, Pols, Sahebzadeh, Hol, De Miranda, Hoffman, Douhoucha, El Ouazizi, Ekici (46. Van der Linden), Sambo, Wezer (46. El Bouarfaoui – 81. Meurs).

HVV: Voskamp, Mansell, Janssen, Noordhoek Hegt, Steens, Youngman, Kranendijk (84. Hoogland), Van der Bruggen, Diederik Voskamp, Akerboom, Roos.

Scheidsrechter: R.C.A.Waleveld.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok de goed leidende arbiter twee maal geel. Hol van Charlois en Youngman van HVV waren de klos. Foto ©Han Steenbeek.

1 REACTIE