Spartaan’20 komt goed terug, Kocatepe verliest het hoofd

0

Spartaan’20 – Kocatepe is natuurlijk een speciale wedstrijd. De bezoekers met hun hoofdmacht de laatste jaren beter presterend, diverse spelers bij Kocatepe met een verleden bij Spartaan’20 en spelers die elkaar bijna allemaal over en weer kennen. Ziehier ingrediënten voor een altijd beladen Oldegaarde-derby. Positief feit was in ieder geval dat het ook vele toeschouwers naar de Oldegaarde lokte.

Dat er spanning op zat aan beide kanten, bleek én kwam zeker het kijkspel in de eerste helft niet ten goede. Slordige opbouw aan beide kanten, weinig gevaar voor de doelen en veel kleine overtredingen zorgden voor een rommelig geheel. Het eerste echte gevaar leek pas aanstaande na 24 minuten toen Spartanen Michel Margaretha en Swendly Albertus een 2tegen1 situatie hadden moeten uitspelen maar eerstgenoemde onzuiver passte. Een minuut later een goede kopkans voor Michel Margaretha maar hij mikte over.

Op het half uur mocht Yasin Soyturk vanaf de punt van het zestienmetergebied een vrije trap nemen en dat deed de oud-Spartaan loepzuiver: 0-1. Even later eenzelfde kans aan de andere kant, maar nu schoot Enes Ozturk rakelings over. Vijf minuten voor de pauze had Soliman el Yakoubi namens Kocatepe de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Hij mocht vrij op Giovanni de Man afgaan maar de Spartaan-doelman bleef koel en redde met de voet.

Op slag van rust een domme actie aan Kocatepe-kant die vermoedelijk hun stemming voor na de rust beïnvloedde. De strak leidende scheidsrechter Meeuwenoord bestrafte terecht een stevige overtreding, waarna Kadir Gorer wild de bal uit het veld joeg en hiervoor een gele prent ontving. Het was helaas voor hem zijn tweede en hij mocht inrukken.

Spartaan’20 kwam uitstekend uit de kleedkamer, voerde de druk op de tien van Kocatepe direct op en kwam binnen tien minuten op 1-1. De goed invallende Wembley Paulino Reyes stoomde op volle kracht richting Kocatepe-doel en deed via Soufian Charraoui de bal bij Swendly Albertus belanden die beheerst de bal in de hoek plaatste. Spartaan’20 was op stoom en Kocatepe moest verder achteruit. Swendly Albertus en Michel Margaretha misten eerst nog goede kansen, maar in de 70e minuut stond Soufian Charraoui op de rand van buitenspel op de goede plek om binnen te tikken: 2-1. En nauwelijks een minuut later was het dezelfde Soufian die weer trefzeker was na wederom een prima combinatie tussen Wembley Paulino en Swendly Albertus: 3-1.

Nog voordat de aftrap werd genomen, kwam er een voortijdig einde aan de wedstrijd. Baris Akdil had zich beledigend uitgelaten tegen de leidsman, kreeg het rood voorgehouden en dat deed met name in woorden alle emoties doorslaan bij diverse Kocatepe-betrokkenen in en langs het veld. Scheidsrechter Meeuwenoord oordeelde de sfeer dermate geladen dat hij het wijs achtte direct een punt achter de wedstrijd te zetten. Ruim 18 minuten speeltijd blijven staan, het zal wachten zijn op de uitspraak van de tuchtcommissie wanneer deze mogen worden uitgespeeld.

Laat een antwoord achter