Scheveningen in slotfase naast ASWH

0

ASWH leek vanmiddag op weg naar een thuiszege tegen Scheveningen, maar in de slotfase moesten de Ambachters de bezoekers toch nog naast zich dulden. Door het 1-1 gelijkspel bleef het minimale verschil op de ranglijst tussen beide ploegen in stand. Voorafgaand hadden ASWH en Scheveningen namelijk evenveel punten en was slechts het doelsaldo met één goal verschil licht in Ambachts voordeel. Vanmiddag bleek dat de teams niet alleen op papier gelijkwaardig zijn, maar ook op het veld gaven zij elkaar weinig toe. Voor ASWH was het uiteraard wel zuur dat het kort voor tijd alsnog de zege liet glippen in een boeiend duel.

Trainer Jack van den Berg had na de overwinning bij Capelle weinig gewijzigd aan zijn elftal. Alleen Peter Verhoeve bleef noodgedwongen aan de kant met een blessure. Zijn vervanger was Nick Slotboom, waardoor er op het middenveld wat kleine verschuivingen waren. Verder ontbrak ook Bart Deprez in de wedstrijdselectie vanwege een blessure, naast de al langer uitgeschakelde John van Vugt, Jeremy Hubregtse, Shabir Isoufi en Marvin Nootenboom. Er was daardoor wel een plekje voor Billy Nzojyibwami, die als reserve begon.

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de twee elftallen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Waar mogelijk zochten de teams naar een voetballende oplossing en dat leverde een leuk kijkspel op. Grote kansen waren schaars, hetgeen ook wel iets zegt over de verhoudingen. De bezoekers zorgden vooral voor dreiging bij standaardsituaties. De eerste speldenprik kwam uit een vrije trap van Scheveningen, die door Leroy Resodihardjo over het doel werd gekopt. Niet veel later kreeg ASWH de eerste echt grote kans van de wedstrijd. Vrij plotseling viel de bal goed voor de voeten van Robbert Olijfveld, maar zijn inzet kon door doelman Sven Wolsheimer worden gekeerd.

ASWH hield de druk er over het algemeen goed op en dat resulteerde uiteindelijk ook in de openingstreffer. Goed doorzetten leverde Peter de Lange balbezit op. De topscorer van ASWH zag zijn aanvalspartner Robbert Olijfveld vertrekken en verstuurde een goede pass. Olijfveld nam de bal mee, liep door richting de doelman en schoot beheerst de 1-0 binnen. In die fase zeker geen onverdiende voorsprong voor ASWH, dat de aanval bleef zoeken. Na een goede actie van Victor de Blok kon Nick Slotboom op doel schieten. Doelman Wolsheimer haalde de inzet van de Ambachter echter uit de hoek. In de laatste fase van de eerste rondgang drong Scheveningen wat meer aan. De dode spelmomenten bleven gevaarlijk en bijna viel de gelijkmaker nog, toen Tim Peters de bal na een vrije trap maar net naast het doel gleed. Met een voorsprong op zak zocht ASWH de kleedkamer op voor de rust.

Als er een fase in de wedstrijd was waarin ASWH meer afstand had kunnen nemen, was het wel het eerste kwartier van de tweede helft. De Ambachters creëerden weliswaar geen levensgrote kansen, maar hadden zeker uitzicht op een verdubbeling van de marge. Het begon al met een volley van Peter de Lange bij de eerste aanval. Robbert Olijfveld schoot naast na een goede individuele actie, Jesper van den Bosch kopte over en een door niemand aangeraakte vrije trap van Mels van Driel werd uiteindelijk net gepakt door doelman Wolsheimer. ASWH had dus de mogelijkheden om Scheveningen op de knieën te krijgen, maar het lukte niet.

Daardoor konden de bezoekers zich herpakken en op zoek gaan naar een gelijkmaker. De Ambachtse defensie was echter goed op dreef en gaf weinig weg. Scheveningen toonde echter andermaal aan in de spelhervatting een belangrijk wapen op zak te hebben. Hoekschoppen en vrije trappen waren eigenlijk voortdurend dreigend. Het liep enkele keren goed af en dus leek ASWH stand te houden. Vier minuten voor tijd kon Stef Doedée de bal na een hoekschop echter niet goed verwerken, zodat Samir El Moussaoui alsnog de 1-1 tegen de touwen werkte. Een tegenvaller voor ASWH, dat met invaller Billy Nzojyibwami als verse offensieve kracht nog wel op zoek ging naar een tweede goal. Jesper van den Bosch probeerde het met zijn linker, maar zijn schot kon door Wolsheimer onschadelijk worden gemaakt. In de ruim bemeten extra tijd kon het nog alle kanten op. Het bleef echter bij 1-1.

Een resultaat dat wellicht wel paste bij de verhoudingen, al blijft het zuur om in de slotfase nog een voorsprong te verspelen. Desondanks liep ASWH in op koploper FC Lisse, dat vandaag verloor. De Ambachters blijven op derde plaats staan, die zij nog altijd gebroederlijk delen met Scheveningen. Het verschil met de nummer één bedraagt zes punten. Volgende week speelt ASWH de laatste wedstrijd uit de heenronde als zij op bezoek gaan bij Jong Almere City FC. Dat is overigens nog niet de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, want de terugronde begint nog net voor de onderbreking.

ASWH – Scheveningen 1-1 (1-0). 34. 1-0 Robbert Olijfveld 86. 1-1 Samir El Moussaoui

Scheidsrechter: M. Ritmeester

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (88. Billy Nzojyibwami)

Scheveningen: Sven Wolsheimer; Mitchel de Vlugt, Peter Jungschläger, Samir El Moussaoui, Ricardo Samoender; Levi Schwiebbe, Tim Peters, Leroy Resodihardjo; Mehmet Aldogan, Sandro Calabro (71. Marvin Nieuwlaat), Rensy Barradas