Nieuwerkerk scherper dan Woerden

0

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp waarbij het voetbalteam Chapecoense zwaar getroffen werd. Brandon Fijneman keerde na een lange afwezigheid door blessureleed weer terug in de basis elf van Claudio Braga. Dit ging ten koste van Stefan van der Vlegel, die weer naar de reservebank werd verwezen. Ook Menno Homan begon op de bank.

Woerden begon overrompelend. In de 8e minuut mag Woerden een corner nemen. De bal wordt voorgegeven en ingekopt. Sander Hoffmann weet ten koste van een nieuwe corner te redden. Ook deze corner stichtte het nodige gevaar,maar nu kopte de boomlange aanvaller van Woerden naast. Gek genoeg zijn dit de enige echte wapenfeiten van de zijde van Woerden. In het verdere verloop van de wedstrijd kwam Woerden niet verder dan schoten voorlangs of de vele afzwaaiers. De kansen zijn voor Nieuwerkerk. In de 12e minuut wordt Anthony Velder door Christiaan Sprangemeijer, veruit de beste speler op het veld vandaag, vrij voor de doelman van Woerden gezet. Zijn inzet was echter te zwak en de Woerdense keeper kon redding brengen. Het was voor Anthony zijn laatste wapenfeit, hij viel geblesseerd uit en werd vervangen door Mike Janssen. In de 18e minuut wordt Davi Lizardo de diepte ingestuurd en wordt binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. De toegekende strafschop wordt door hemzelf benut: 0-1. Nieuwerkerk heeft en krijgt de betere kansen. Maar het geluk is niet aan de zijde van de schutters. Zo scoort Vladislav Smirnov in de 35e minuut wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In de situatie daarna (38e minuut) wordt hij vrij voor de keeper gezet door Christiaan Sprangemeijer, maar Vladislav mist. Ruststand derhalve 0-1.

In de tweede helft wordt het spel van kwaad tot erger. Er valt voor de verkleumde toeschouwers niet veel meer te genieten. In het begin zijn nog kansen voor Nieuwerkerk te melden; zo redt de keeper van Woerden op een vrije trap van Brandon Fijneman en wordt een schot van Vladislav Smirnov van de doellijn gehaald. De wedstrijd speelde zich af op het middenveld en geen van beide ploegen kon een vuist maken. De beide doelmannen kregen het niet echt zwaar te verduren. De vele schoten gingen alle kanten op, behalve naar het doel.
Het venijn zit in het slot. In de 80e minuut worden Davi Lizardo en Brandon Fijneman gewisseld voor Daniël da Cruz en Stefan van der Vlegel. Nieuwerkerk komt er aanvallend wat beter uit, mede ook omdat Woerden het spel vol op de aanval gooit.

In de 95e minuut een Nieuwerkerkse aanval over rechts, die wordt afgeslagen. De bal komt echter voor de voeten van Christiaan Sprangemeijer die een speler omspeelt en hard binnen schiet:0-2. Nog is het niet klaar. In de 101e minuut (!) stoomt Daniël da Cruz het strafschopgebied binnen en wordt ten val gebracht. Opnieuw een strafschop voor Nieuwerkerk. Vladislav Smirnov schiet deze onberispelijk binnen:0-3. Direct daarna fluit scheidsrechter Breedijk, die geen moeilijke middag kende, af en wint Nieuwerkerk weer eens en wat belangrijker is: het scoort weer. Conclusie: geen goed voetbal, maar wel een verdiende overwinning van Nieuwerkerk.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Olympia op sportpark Dorrestein.

Nieuwerkerk: Sander Hoffmann – Kevin Kamerbeek – Kevin Soares Brazao Gonçalves – Mike van de Ruit – Shannon Koetsier – Bart Slob – Brando Fijneman (80 Stefan van der Vlegel) (66 Daniel da Cruz) – Christiaan Sprangemeijer – Vladislav Smirnov – Anthony Velder (12 Mike Janssen) – Davi Soares Lizardo (80 Daniel da Cruz)

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter