Nieuwerkerk in slotfase naast Olympia

0

Nieuwerkerk sleept in de slotseconde verdient gelijkspel binnen tegen Olympia 1-1. Nieuwerkerk startte in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Olympia in dezelfde opstelling als tegen Woerden een week eerder.

De wedstrijd werd gekenmerkt door veel fouten en dito balverlies van beide kanten. Zeker de eerste helft gebeurt er weinig voor beide doelen. Voor Nieuwerkerk valt na vijf minuten de eerste tegenvaller te noteren, Kevin Gonçalves valt geblesseerd uit (blessure aan het oog, later moet hij naar het oogziekenhuis) en zijn vervanger is Menno Homan. In de 9e minuut schiet Anthony Velder net naast na een goede voorzet van de linkerkant door Christiaan Sprangemeijer,. Het is daarna een echt fouten festival. Pas in de 32e (!) minuut is er weer enige opwinding. Brandon Fijneman schiet van 20 meter op het doel en zijn schot wordt gekeerd door de Goudse goalie. In de 34e minuut de volgende tegenvaller voor Nieuwerkerk: Christiaan Sprangemeijer valt geblesseerd uit en zijn vervanger is Daniël da Cruz. Vlak voor rust de grootste kans voor Olympia: uit een ingooi wordt de bal door de lange aanvaller van de Goudse formatie met het hoofd geschampt, waardoor de bal naast ging in plaats van op het doel. Rust 0-0.

Na rust schiet Nieuwerkerk uit de startblokken, maar een doelpunt blijft uit. Eerst schiet Brandon Fijneman een vrije trap op 18 meter van het doel over, nauwelijks drie minuten later schiet Vladislav Smirnov in kansrijke positie naast. Tien minuten later mist dezelfde speler op een haar na een goede voorzet van Anthony Velder, die via de lat voor de voeten van Vladislav valt. De uitvallen van Olympia zijn sporadisch, echter in de 62e minuut scoren zij wel: een zondagschot van Soeffian de Koning gaat langs de verraste Sander Hoffmann: 0-1. Nieuwerkerk is even van slag, maar hervindt zichzelf. Er komen kansen voor Vladislav Smirnov en een schot op het dak van het doel van Brandon Fijneman. Daarna wordt laatstgenoemde gewisseld voor Mike Janssen. Vijf minuten later mag Mike Janssen de bal op de vijf meterlijn aannemen en hij kan de hoek uitkiezen. Hij schiet echter tegen de keeper op. Weg grote kans. In de 74e minuut een grote kans voor Vladislav Smirnov: na een fout achterin bij Olympia komt de aanvaller alleen voor de keeper. Laatstgenoemde redt. Nieuwerkerk zet aan, Olympia kraakt maar bezwijkt nog niet. De grootste kans is echter aan de andere kant: bij een uitbraak van Olympia belandt de bal na opnieuw een zondagschot boven op de lat bij Sander Hoffmann, het spreekwoordelijke engeltje op de lat. Dit had zomaar 0-2 kunnen zijn.

Een minuut later aan de ander kant: een een-twee tussen Daniël da Cruz en Vladislav Smirnov, Vladislav schiet daarna snoeihard op de paal buiten het bereik van de Goudse doelman. In de slotminuten wordt het toch 1-1. Een verre ingooi aan de linkerkant van Anthony Velder wordt bij de eerste paal doorgekopt en valt voor de voeten van Vladislav Smirnov die hard inschiet. Kort daarop fluit de goedleidende scheidsrechter af. De laatste wedstrijd voor de winterstop eindigt in 1-1. Daar hadden beide ploegen wel vrede mee. Nu rest de rust voor spelers en wordt de competitie op 29 januari 2017 weer hervat met een uitwedstrijd tegen het Rotterdamse DRL.

Opstelling: Sander Hoffmann – Kevin Kamerbeek – Kevin Soares Brazao Gonçalves (5 Menno Homan) – Mike van de Ruit – Shannon Koetsier – Bart Slob – Brando Fijneman (70 Mike Janssen) – Christiaan Sprangemeijer (34 Daniel da Cruz) – Vladislav Smirnov – Anthony Velder – Davi Soares Lizardo

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter