ASWH om 14:00 tegen ONS Sneek

0

Na de fantastische bekeravond in Alkmaar tegen AZ staat er voor ASWH nog één opdracht op het programma voor de winterstop. Komende zaterdag begint de terugronde in de derde divisie en daarin treft de ploeg van trainer Jack van den Berg ONS Boso Sneek. Een tegenstander die momenteel is terug te vinden in de middenmoot. De Friezen zijn echter bezig aan een goede serie, want de laatste vijf duels leverden elf punten op. Goed voor een tweede plaats in de periodestand. ASWH moet dus aan de bak tegen de uit 1932 stammende vereniging. Let op, de wedstrijd begint al om 14.00 uur!

ONS Boso Sneek is na een aarzelende opening van de competitie de laatste tijd dus behoorlijk op dreef. De elf punten uit de voorgaande vijf duels zorgen samen met de twaalf punten uit de eerste periode voor een totaal van 23. Er zijn nog vier ploegen met dat puntenaantal, maar ONS Boso Sneek heeft van die vier het minste doelsaldo (-7) en staat daarom tiende. Eigenlijk kunnen we dus van een gedeelde zevende plaats spreken. Wie de resultaten van de Friezen op een rijtje zet, constateert dat de meeste punten op eigen veld worden behaald. De acht tot nu toe gespeelde uitwedstrijden leverden ONS Boso Sneek acht punten op. Er werd gewonnen bij DVS ’33 Ermelo (0-1) en Jong FC Groningen (1-2). De bezoeken aan VVOG (3-3) en Rijnsburgse Boys (2-2) eindigden onbeslist. ONS Boso Sneek keerde puntloos huiswaarts na de wedstrijden bij FC Rijnvogels (3-1), Jong Almere City FC (3-1), Quick Boys (2-1) en IJsselmeervogels (6-0). Verder valt op dat de Friezen niet veel scoren. Slechts negentien goals tot nu toe, alleen de staartploegen Capelle en Huizen maakten er minder. Van de resultaten op eigen veld, waar vijftien punten werden verzameld, springen vooral de zege in de Friese derby tegen Harkemase Boys (1-0) en de remise tegen koploper FC Lisse (0-0) in het oog.

Trainer Richard Karrenbelt, bezig aan zijn tweede seizoen in Sneek, verlaat de club komende zomer. Zijn opvolger zit al naast hem op de bank, want de huidige assistent-trainer Chris de Wagt is onlangs aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2017/18. De Wagt is ook oud-speler van ONS Boso Sneek. Het Friese doel wordt dit seizoen doorgaans verdedigd door Bas van Wegen, al heeft ook Volken Huisman in enkele competitieduels onder de lat gestaan. De laatste tijd spelen Gustavo van der Veen en Klaas de Vries als backs. In het centrum is Ale de Boer een vaste waarde. Hij speelde de eerste maanden overigens in de spits, maar keerde terug op zijn vertrouwde plek. De Boer, die al drie keer scoorde, vormt doorgaans een koppel met Iloba Achuna of de ook op het middenveld inzetbare ex-prof Angelo Zimmerman. Laatstgenoemde speelde bij RBC Roosendaal nog met Mels van Driel. Ook Rein Werumeus Buning kan in de achterhoede uit de voeten. Op het middenveld zijn Fabian Stevens, Frits Dantuma en Martijn Roosenburg veel ingezette spelers. Roosenburg en Stevens hebben elk twee goals achter hun naam. Ook Aron Strengholt kan in deze linie uit de voeten. Voorin kan ONS Boso Sneek beschikken over de rappe buitenspeler Curty Gonzales, de ervaren Renco van Eeken en de sterke spits Yumé Ramos. De aanvaller met Argentijnse roots speelde eerder voor onder meer Alcides, Spakenburg en WKE en is met zeven doelpunten clubtopscorer van de Friezen. Karrenbelt heeft met Danny Kampstra en Patrick Amels nog aanvallende alternatieven achter de hand. Voorts gunde de trainer in de competitie in een of meerdere duels speeltijd aan Tim Oosterbaan, Jelle Jan de Graaf, Tom Arissen en Jan Dommerholt.

ASWH zal zaterdag graag op een goede manier willen eindigen om zo bij te blijven in de top van de ranglijst, maar ONS Boso Sneek kan de punten goed gebruiken in de race om de periode. Alle steun is daarom gewenst. Laat je horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is naar sportpark Schildman te komen, kan via de Twitterpagina van ASWH de wedstrijd volgen. Er is geen live-verslag op Atos RTV.