XerxesDZB pakt nipte overwinning op Charlois (zo)

0

In de tweede klasse D trad Charlois aan in Zevenkamp op Sportpark Faas Wilkes tegen stadgenoot XerxesDZB. Met miniem verschil verloren de ‘Rotterdam-Zuid’ jongens de confrontatie met XerxesDZB. Met 2-1 konden de gastheren moeizaam de drie belangrijke punten binnenhalen en gaat nu een punt over Charlois in de eindrangschikking.

Charlois kwam goed uit de startblokken en speelden de ‘Xerxanen’ kreeg in het eerste gedeelte enkele kansen.. Om op voorsprong te komen moet er wel gescoord worden. Dat ontbeerde en Charlois hielp XerxesDZB in het zadel. Na goede kansen voor Ntumba Kabongo en Ferat Ekici kon het zelfs gemakkelijker op voorsprong komen. Kabongo werd in de zestienmeter onderuit gehaald en scheidsrechter Straver wees resoluut naar ‘de stip’.

MISSEN

Kabongo wilde zelf de toegewezen strafschop nemen en zoals zo vaak als dezelfde speler de penalty wil nemen, mistte hij volledig. XerxesDZB kreeg hierdoor ‘een boost’ en nam het spel over en niet veel later scoorden zij de 1-0 via Virgil Bremer. Vlak voor rust kreeg invaller Jeffrey Rosaria nog een grote kans. Te gehaast lobde hij de bal hoog over het doel van keeper Ischa Dokter. Ook XerxesDZB kreeg enkele goede kansen om de score groter te maken.

Na de pauze moest keeper Patrick Fortes van Charlois gelijk handelend optreden en verzuimde, dat XerxesDZB op 2-0 kwam. Die kwam er toch. Björn Verwater verschalkte Fortes in de korte hoek; 2-0. Dit was het sein voor Charlois om er toch meer uit te halen om uit verloren positie terug te komen. Met meer dadendrang was het vlak voor tijd Rosaria, die de 2-1 aantekende. Keeper Dokter verijdelde in de laatste minuut twee doelpogingen van Charlois. Charlois had op gelijke hoogte kunnen komen, maar heeft dit volledig aan zichzelf te wijten.

De verliespartij was niet nodig en loopt nu achter de feiten aan. Komende zondag kunnen zij zich revancheren als het Schiedamse Excelsior’20 op bezoek komt. Trainer Rinus Schrijver van Charlois was gelaten: „De jongens hebben keihard gewerkt, maar vergeten in de beginfase op voorsprong te komen. Tsja, dan krijg je de deksel op je neus”.

XerxesDZB-sv Charlois  1-1  (0-0)

26. Virgil Bremer 1-0, 60. Björn Verwater 2-0, 87. Jeffrey Rosaria 2-1.

XerxesDZB: Dokter, Bouwman, Verwater, Nazir, F.Bremer, Van de Spek (74. Ponit), Ajarai, Neral (85. Redjosetiko), Rosario (46. Glen), V.Bremer, De Nooijer.

Charlois: Fortes, Sahebzadeh, Korff, Azzaoui (54. Lima), Pols, Larbi, El Ouazizi, Hoffman (79. Furtado), Ekici (35. Rosaria), Douhoucha (71. Dahri), Kabongo.

Scheidsrechter: J.G.Straver.

Bijzonderheden: Arbiter Straver trok geel voor Nazir en Neral van XerxesDZB en Pols en Hoffman van Charlois. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter