Charlois (zo) laat VFC eerste drie punten pakken

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen Sportpark aan tegen hekkensluiter VFC uit Vlaardingen. De Vlaardingers (bijgenaamd De Kwekkers) kwamen verdiend als winnaar uit de bus. Met 0-2 lieten zij Charlois kansloos en verdienden de eerste drie punten in deze competitie.

Van meet af aan dicteerde VFC het spel en reeds na drie minuten werd dit al beloond. Pim Giels schoot een vrije trap onberispelijk achter doelman Patrick Fortes; 0-1. Charlois liep ‘ te zoeken’ en kwam niet in haar spel. Na drieëntwintig minuten spelen werd de eerst kans gecreëerd. Ferat Ekici faalde. Luttele minuten later verdubbelde de Vlaardingers haar voorsprong. Vincent van Mullem strafte een fout af van de overigens goed spelende Mike Korff; 0-2. Charlois kon in de eerste helft nog een kans creëren, maar ook Jeffrey Rosaria had zijn vizier niet op scherp staan. In de tweede helft consolideerde VFC haar voorsprong en de zege kwam nauwelijks in gevaar. Beide teams scoorden nog eenmaal, maar beide treffers werden door scheidsrechter Horssen geannuleerd op voorspraak van beide assistent-scheidsrechters. Trainer Raymond De Romph van VFC was een gelukkig mens: „Daar wij vorige week niet hoefden te spelen ben ik wezen kijken naar Charlois, dat bij GLZ Delfshaven moest voetballen. Daar ben ik wijzer van geworden. Mede daardoor hebben wij de drie punten in de knip”. Collega Rinus Schrijver was een verslagen man: „Wij waren niet slim genoeg. Wij hebben de doelpunten ook gewoon weggegeven. Je kunt gerust constateren, dat wij gewoon hebben gefaald”.

sv Charlois-VFC  0-2 (0-2)

3. Pim Gieles 0-1, 29. Justin van Mullem 0-2.

Charlois: Fortes, Miranda (60. Sahebzadeh), Pols, Korff, Lima, Hoffman, El Ouazizi (42. El Bouarfaoui, Sambo, Rosaria, Azzaoui, Ekici (56.Kabongo).

VFC: Kooij, Onderdelinden, Mudde, Zandwijk, Boersma, Harent, Nguyen, Siegersma, Van Mullem, Kwawegen (83. Huis in ’t Veld), Gieles (72. Van de Graaf).

Scheidsrechter: W.T.van Horssen.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok de arbiter geel voor Rosaria en Azzaoui van Charlois. Bij VFC werd Nguyen op geel getrakteerd. Steven Miranda van Charlois viel geblesseerd uit. Naar later bleek zal hij geopereerd moeten worden aan een polsbreuk. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter