Charlois (zo) laat Excelsior’20 in blessuretijd langskomen

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen Sportpark aan tegen het Schiedamse Excelsior’20. Na een ruststand van 1-1 werd er een spectaculaire tweede helft opgevoerd door beide teams met als einduitslag 4-4.

Scheidsrechter Reingoud uit Amsterdam had er zin in. Maar liefst acht minuten blessuretijd telde hij bij in de tweede helft. Waarom weet niemand. Feit was wel, dat Excelsior’20 hier voordeel uit haalde en in de allerlaatste minuut de achterstand van 4-3 kon rechttrekken naar 4-4. De Schiedammers blij en Charlois met een kater achterlatend. Teammanager Henk Apperloo was laaiend na afloop: „Met 90 minuten speeltijd gaf hij aan nog vier minuten en dan nog eens extra vier minuten bijtrekken. Ongelooflijk”. Reingoud was zich in de bestuurskamer van geen kwaad bewust. Ook niet op de vraag of zijn batterijtje leeg was. Los daarvan had Charlois beter moeten weten en ervoor moeten zorgen, dat de Schiedammers niet langszij hadden kunnen komen. Reingoud floot zeker niet onverdienstelijk, maar benadeelde de thuisploeg twee maal. Het al eerder gememoreerde 4-4 en om bij een stand van 3-1 een strafschop te geven aan Excelsior’20 toen Leon Roozen hem fopte. Roozen struikelde over zijn eigen benen en versierde zo een strafschop.

ANGSTGEGNER

Charlois was weer in vorm tegen Excelsior’20. De laatste jaren zijn zij ‘een angstgegner’ voor de Schiedammers. Ook vandaag leek dat erin te zitten. In alle jaren scoorden zij nog niet een punt tegen de thuisploeg. In de eerste helft kwam Charlois op achterstand door Leon Roozen; 0-1. Vlak voor rust egaliseerde Darwin Sambo de stand; 1-1. In de tweede helft was het Ntumba Kabongo, die gelijk voor 2-1 zorgde en tien minuten later kwam het zelfs op een 3-1 voorsprong via Juanito Hoffman. In drie minuten tijd was die voorsprong weer weg. Fikret Yilmaz profiteerde van de strafschop en mocht nog geen minuut later weer profiteren en trok de stand gelijk; 3-3. Toch kwam Charlois weer op voorsprong. Kabongo was weer de scherprechter; 4-3. De overwinning was dus niet gegeven aan de thuisclub. Ver in blessuretijd zorgde dezelfde Yilmaz weer voor 4-4 en bezorgde zijn team een punt. Het eerste punt in alle wedstrijden tussen beide teams voor de Schiedammers. Een gelijkspel was misschien wel terecht, echter Charlois werd zeker benadeeld en liep daardoor twee dure punten mis. Coach Schrijver van Charlois was blij, maar ook balend: „Weer heeft mijn team keihard gewerkt. Dat is respectvol. Wij scoren vier maal, maar krijgen er ook vier tegen en dat is natuurlijk weer balen. Verder heeft de scheidsrechter ons benadeeld. Hopen, dat het dan de volgende keer wel goed uitpakt. Het is geven en nemen”.

sv Charlois-Excelsior’20 4-4  (1-1)

32. Leon Roozen 0-1, 44. Darwin Sambo 1-1, 46. Ntumba Kabongo 2-1, 55. Juanito Hoffman 3-1, 57. Fikret Yilmaz 3-2 (strafschop), 58. Fikret Yilmaz 3-3, 79. Ntumba Kabongo 4-3, 90+8 Fikret Yilmaz 4-4.

Charlois: Fortes, Sahebzadeh, Pols, Korff, Larbi (89. Furtado), Hoffman, El Ouazizi (87. Douhoucha), Sambo,  Azzaoui, Ekici (46.Rosaria), Kabongo.

Excelsior’20: Nargün, Tigli (85. Kahramanoglu), Kalaboyias, Krznaric (85. Bouva), Yildiz, D.Roozen, Smulders, Van der Waal, L.Roozen, Schrauwers (85. Troost), Yilmaz.

Scheidsrechter: N.J.G.Reingoud.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok de arbiter geel voor Azzaoui van Charlois en Nargün van Excelsior’20. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter