Antibarbari en Charlois (zo) spelen gelijk

0

In de tweede klasse D trad Charlois aan op Toepad’ tegen stadgenoot Antibarbari. Beide teams wisten eenmaal te scoren en blijven allebei in de middenmoot staan, waarbij aangetekend, dat Antibarbari een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Trainer Rinus Schrijver van Charlois was niet te benijden. Onverwachts twee afzeggingen door werk en privé omstandigheden. Daarbuiten ook nog eens langdurige blessures en Schrijver moest weer improviseren. Schrijver had toch een respectvol team op de been gebracht. Vanaf het begin stond er echt een team dat voor elkaar wilde werken. De gastheren waren echter beter begonnen. Al na zeven minuten moest er een bal van de lijn weggehaald worden en een aantal minuten later idem dito. Charlois kroop door het oog van de naald. Langzaam maar zeker kwam Charlois beter in haar spel en nam de wedstrijd over. Schoten van Ferat Ekici en Ntumba Kabongo sorteerden geen effect. Het dichtstbij was Fouad El Ouzizi. Zijn schot na een afgeslagen bal uit een corner zag hij vlak naast het doel van Renaldo van Buren vliegen.

AANTREKKELIJK

Na de pauze werd het weer een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Beide teams wilden voor de overwinning gaan en over en weer werden kansen gecreëerd. Het eerst was Charlois aan de beurt. Kabongo mocht doorgaan van scheidsrechter Voogt, ondanks een vlagsignaal van zijn assistent en scoorde beheerst; 0-1. Antibarbari liet zich niet onbetuigd en kwam sterker in de wedstrijd. Uit een vrije trap kon William Kiers koppend de gelijkmaker binnen knikken. De verdediging van Charlois gaf hem hiervoor alle gelegenheid; 1-1. Na nog wat kansen over en weer en hoe meer de wedstrijd vorderde hoe donkerder het werd eindigde de wedstrijd in een remise. Een wedstrijd, die misschien geen winnaar verdiende en de stand rechtvaardigde. Schrijver was tevreden: „De jongens hebben keihard gewerkt. Ik heb alleen geen stem meer over, maar dat was het waard. Jammer, dat wij na de 0-2 geen tweede konden maken anders waren wij waarschijnlijk met drie punten weggegaan, maar desondanks is dit goed voor de moraal”.

Antibarbari-sv Charlois  1-1  (0-0). 52. Ntumba Kabongo 0-1, 70. William Kiers 1-1.

Antibarbari: Van Buren, Baars, Bruijsten, Delaney, Van Arendonk, Van Ockenburg, Maatman, Szari, Bloklander, Kiers, Owie (72. Hooi).

Charlois: Fortes, Sahebzadeh, Korff, Azzaoui (54. Lima), Pols, Larbi, El Ouazizi, Hoffman, Ekici (70. Furtado), Douhoucha, Kabongo.

Scheidsrechter: M.J.Voogt.

Bijzonderheden: Arbiter Voogt trok (waarvan tweemaal overdreven) geel voor Pols, Larbi en Lima van Charlois. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter