Charlois (zo) wint nipt van OHVV

0

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen Sportpark aan tegen het Oudenhoornse OHVV. Na vorige week een grote nederlaag van 5-1 geleden te hebben bij HVV werden de punten aan de Oldegaarde gehouden. Met 3-2 trok Charlois aan het langste eind.

Charlois begon voortvarend. Al na drie minuten was er een goede actie van Ntumba Kabongo. Zijn teruggetrokken bal bereikte echter niemand van Charlois. Twee minuten later was het Ferat Ekici, die met alleen doelman Nick Vos voor zich jammerlijk mistte. OHVV schrok wakker en toog ook ten aanval. De kansjes werden echter niet besteed. Toch kwam het op voorsprong. Mis tasten van Mo el Bouarfaoui was het gevolg. Hij trok een aanvaller aan de arm in het zestienmeter gebied. Scheidsrechter Gossen wees gedecideerd naar de stip. Dane Oost was koelbloedig; 0-1. Tien minuten later was de stand gelijk. Jeffrey Rosaria zag zijn lob over doelman Vos in het net verdwijnen. Een juweeltje; 1-1. Weer tien minuten later kwam Charlois op voorsprong. Een voortreffelijke lange bal van Fouad El Ouzzizi op Darwin Sambo. Laatstgenoemde nam de bal gelijk op zijn wreef en liet Vos kansloos; 2-1. Nadat OHVV ook nog aardige kansen om zeep hielp bleef de voorsprong van de thuisclub tot aan de rust. Na de pauze bleef de wedstrijd interessant. Je kon aan alles merken, dat beide teams wilden winnen. Charlois om verder uit te lopen van OHVV en OHVV wilde niet verder achterop lopen op de stand van de ranglijst. Halverwege de tweede helft kwam OHVV dan ook op gelijke hoogte. Slordig verdedigen aan Charlois zijde was hier debet aan. Milco Milojevic maakte dankbaar gebruik; 2-2.  Na de gelijkmaker kreeg OHVV nog een dot van een kans. Brian van Dam schoot echter hoog over.

RESERVE DOELMAN

Charlois liet zich niet onbetuigd en ging door op de voet om te willen winnen. Reserve doelman Olaf Luigjes werd de held van Charlois. Ingevallen voor de geblesseerd geraakte Sambo en in de punt van de aanval geposteerd rommelde hij zich naar het zestienmetergebied. Twee verdedigers van OHVV bejegenden hem onreglementair. Ook hier wees scheidsrechter Gossen gedecideerd naar de stip. Ferat Ekici nam zijn verantwoording en schoot Charlois naar de overwinning; 3-2. Trainer Rinus Schrijver glom van oor tot oor: „Het is bekend, dat wij personele problemen hebben. Daar moeten wij ons zeker niet achter verschuilen, maar ik denk zeker, dat wij vandaag verdiend gewonnen hebben. Misschien met geluk, maar dat dwing je ook af”.

sv Charlois-OHVV   3-2  (2-1) 13. Dane Oost 0-1 (strafschop), 22. Jeffrey Rosaria 1-1, 33. Darwin Sambo 2-1, 67. Milco Milojevic 2-2, 82. Ferat Ekici 3-2 (strafschop).

Charlois: Fortes, El Bouarfaoui, Pols, Korff, Lima (58. Wezer), Hoffman, El Ouazizi, Sambo (76. Luigjes), Rosaria, Kabongo, Ekici.

OHVV: Vos, Van Velzen (87. Biesheuvel), Muth (46. Van der Steen), S.Milojevic, Peters, Van Dorp, Van Dam, M.Milojevic, Oost, Keijzerwaard (46. Berkman), Huysman.

Scheidsrechter: P.A.L.A.Gossen.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok de voortreffelijke arbiter Gossen mede door zijn uitstraling geen kaarten. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter