Charlois (zo) verrast tegen Kocatepe

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois aan bij ‘buurman’ Kocatepe. Deze ‘Oldegaarde-derby’ werd verrassenderwijs gewonnen door de manschappen van Rinus Schrijver. Met 1-2 kon men 500 meter verder na afloop feest vieren.

Vooraf was een ieder er van overtuigd, dat Charlois een zware middag tegemoet kon zien. De voetbalwet is soms geheel anders. Charlois trok zich niets van de reputatie aan van de gastheren en ging onbevangen het duel aan. Geluk was zeker aan haar zijde. Als binnen het kwartier de stand 3-0 voor Kocatepe was geweest had niemand daar raar van opgekeken. Kocatepe verprutste de ene na de andere kans. Het vizier van de spelers stond geheel niet scherp. Hoog over en ver naast waren de wapenfeiten. Toch kwam het team van Francis Janse op voorsprong. De behendige Ismail Adsalmis kon geheel vrij voor doelman Patrick Fortes de 1-0 aantekenen. Vlak voor het halfuur greep Schrijver in. Aanvaller Ntumba Kabongo werd gewisseld ten faveure van Wahid Sahebzadeh, die de rechtsbackplaats innam en Mo el Bouarfaoui naar voren dirigeerde. In de 38e minuut leverde dat de gelijkmaker op. De eerste fatsoenlijke aanval van Charlois was gelijk raak. El Bouarfaoui leverde een piekfijne voorzet op het hoofd van Jeffrey Rosaria. Met een tegendraadse kopbal verschalkte hij keeper Yusuf Can; 1-1.

WEINIG

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelpeil. Kocatepe was de bovenliggende partij, maar Charlois gaf veel meer tegengas dan in de eerste helft. De gastheren waren zeker weer niet op dreef om de gecreëerde kansen te verzilveren en Charlois kreeg veel meer geloof in zichzelf. Darwin Sambo, die grieperig op de bank had plaatsgenomen, viel goed in. Nadat hij eerst een schot net naast het doel had zien verdwijnen bracht hij zijn team in de 72e minuut op voorsprong. Een fraaie pas van Fouad El Ouazizi werd door Sambo keurig met een schitterende lob over doelman Can geplaatst; 1-2. Kocatepe drong nog veel meer aan, maar strandden in het onvermogen om te scoren. Daarentegen werd Charlois gevaarlijker met de ruimte, die zij kregen. De stand bleef echter 1-2 en Charlois pakte verdiend ‘de bonuspunten’, door effectief te wezen met de kansen die zij kregen. Schrijver was in zijn sas: „In de rust hebben wij alles nog eens goed doorgesproken en aangegeven wie waar moest staan. Dat is goed uitgepakt. Wij hadden natuurlijk een goede ploeg tegen en hebben keihard voor dit resultaat gewerkt. En ja, mijn collega Janse beaamde dit, doelpunten maken is ook een kwaliteit en dat hebben wij gedaan’.

Kocatepe-sv Charlois   1-2 (1-1)

18. Ismail Adsalmis 1-0, 38. Jeffrey Rosaria 1-1, 72. Darwin Sambo 1-2.

Kocatepe: Can, Gyebi (74. Yakoubi), Klaverweide, Fernand, Soyturk, Sakar, Akkoc (66. Kalika), Adsalmis (66. Ozturk), Gorer, Sardjoe, Akdil.

Charlois: Fortes, El Bouarfaoui, Pols, Korff, Dahri, Hoffman, El Ouazizi, Azzaoui, Rosaria, Kabongo (27. Sahebzadeh), Ekici (63. Sambo).

Scheidsrechter: S.Ifrandi.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok de voortreffelijke arbiter Ifrandi mede door zijn uitstraling slechts één gele kaart. Jeffrey Rosaria van Charlois was de klos. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter