Charlois (zo) verliest ruim bij GLZ Delfshaven

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois aan op ‘Vreelust’ tegen stadgenoot GLZ Delfshaven. Charlois werd met ruime cijfers geklopt. Met 4-0 walste GLZ Delfshaven over de Oldegaarde bewoners. Verdient, maar enigszins geflatteerd.

Na een afwachtende houding van beide teams was het middenvelder Aziz Azzaoui, die de eerste kans kreeg na een kwartier spelen. Zijn vrije trap smoorde in de muur van verdedigers ten koste van een hoekschop. Op het halfuur kreeg de thuisclub de eerste echte grote kans. De behendige linker flankspeler Fouad Zaroui zag zijn inzet gestopt worden door keeper Patrick Fortes. Niet veel later kwam GLZ Delfshaven toch op voorsprong. De geheel vrijstaande Ebubekir Arslan maakte dankbaar gebruik van de geboden vrije ruimte en scoorde beheerst; 1-0. De nipte voorsprong voor de thuisclub bleef behouden.

SNEL

Na de pauze werd GLZ Delfshaven snel gevaarlijk. Lorenzo Rimkus zag zijn twee doelpogingen verijdeld worden door Fortes. Hoewel GLZ Delfshaven meer het spelbeeld ging bepalen kwam Charlois gevaarlijk door naar het ’vijandelijke doel’. Invaller Ntumba Kabongo had de gelijkmaker op zijn schoen. In een één tegen één situatie met doelman Mehmet Yalcin faalde de aanvaller. Niet veel later werd de stand verdubbeld. Uit een afgeslagen bal scoorde Othman Benjaafar met een ziedend schot vanaf twintig meter de 2-0 tegen de touwen. Niet veel later werd het zelfs 3-0. De opgekomen verdediger Faisal Ezzarouai rondde bekwaam en knap af; 3-0. Charlois kwam niet meer in het spel voor. De twee snelle doelpunten waren ‘de doodsteek’ om nog minimaal een gelijkspel eruit te slepen. De koek was echter nog niet op. Oud-prof Nourdin Boukhari toonde zijn klasse en verschalkte Fortes met een lob; 4-0. Charlois probeerde nog wel de eretreffer te produceren, maar het echte geloof ontbrak. Een ruime nederlaag voor de Charloissers. Een verdiende nederlaag, maar enigszins geflatteerd gezien de strijdwijze van met name de eerste helft.

GLZ Delfshaven-sv Charlois  4-0  (1-0)

36. Ebubekir Arslan, 67. Othman Benjaafar, 73. Faisal Ezzarouai 3-0, 75. Nourdin Boukhari 4-0.

GLZ Delfshaven: Yalcin, Ezzarouali, Mucahit (56. Tarifit), Bahri, Akkoyun, Birtantie, Arslan (60. Nikocevic), Benjaafar, Rimkus (73. Kahriman), Zarouai, Boukhari.

Charlois: Fortes, Dahri (46. Sahebzadeh), Korff, Azzaoui, Pols, Miranda, El Bouarfaoui, El Ouazizi, Hoffman, Sambo, Ekici (42. Kabongo).

Scheidsrechter: A.J.Verhoeve.

Bijzonderheden: Arbiter Verhoeve had geel op zak voor Birtantie van GLZ Delfshaven en Kabongo van Charlois. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter