Remise bij Charlois (zo) tegen VUC

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen Sportpark aan tegen het Haagse VUC. Na een dramatisch begin voor Charlois kwam het team van Rinus Schrijver in de tweede helft goed terug. Een gelijkspel was het gevolg en bleef daardoor ongeslagen op het eigen sportcomplex in deze competitie.

De eerste tien minuten van de wedstrijd was een drama voor een ieder, die Charlois een warm hart toedraagt. Twee standaardsituaties werden verkeerd beoordeeld met als resultaat een 0-2 achterstand. Jergo Leijdekkers en Bas Lorenzo waren er als de ‘kippen’ bij om ongehinderd te doelpunten en hun team op een 0-2 te voorsprong te zetten. Op het kwartier had de achterstand verder kunnen oplopen, maar de kopbal van Brian Moen belandde op de paal. Charlois was duidelijk niet in goeden doen en hanteerde de lange bal waar niets mee te doen was. In de 40e minuut was er pas het eerste kansje voor de Rotterdammers. Ntumba Kabongo zag zijn inzet over het doel ‘vliegen’.

HAND VAN SAMBO

Na de pauze kwam Charlois ‘anders’ uit de kleedkamer. Invaller Juanito Hoffman profiteerde en zag zijn schot van buiten de zestienmeter in het doel verdwijnen achter keeper Rudy Lakwijk; 1-2. Nadat VUC nog een niet te missen kans mistte via Mirchello Martina nam Charlois aan de hand van Darwin Sambo het heft in handen. In de 77e minuut had Sambo een onnavolgbare goede actie en bood Kabongo een niet te missen kans; 2-2. Niet veel later zag Sambo zijn inzet tegen de paal verdwijnen. Na nog wat kansjes bleef de wedstrijd in evenwicht en mocht Charlois zich gelukkig prijzen met een punt, nadat het de wedstrijd zo ‘knullig’ begon. De laatste vijf minuten moest het ook nog eens met tien man verder, daar Jeffrey Rosaria met twee maal geel het veld moest verlaten. Trainer Rinus Schrijver was tevreden: „De tweede helft was natuurlijk een ander Charlois dan de eerste helft. Er was strijdlust en dadendrang. Met dit gelijkspel houden wij aansluiting bij de subtop. Ik wil mij niet verschuilen met onze blessures, die heeft elke vereniging. De vervangers hebben hun taak goed volbracht”.

sv Charlois-VUC   2-2  (0-2). 7. Jergo Leijdekkers 0-1, 9. Bas Lorenzo 0-2, 47. Juanito Hoffman 1-2, 77. Ntumba Kabongo 2-2.

Charlois: Fortes, Sahebzadeh (30. Hoffman), Pols, Korff, El Ouazizi, Sambo, Rosaria, Kabongo, Ekici, El Bouarfaoui, Azzaoui.

VUC: Lakwijk, Rodenburg, Van Vliet, Van der Ende, Guzelmansur, Lorenzo, Martina, Achterberg (70. Raaff), Leijdekkers, Moen, Poeran (70. Kettenis).

Scheidsrechter: E.Hollemans.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok arbiter Hollemans gele kaarten voor Kabongo en twee maal voor Rosaria van Charlois. Bij VUC werd Achterberg op geel getrakteerd. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter