Koude douche Charlois (zo) bij HVV

0

DEN HAAG

In de tweede klasse D trad Charlois aan in het Haagse tegen de aloude vereniging HVV. Met een kater kon men terugkeren naar de Oldegaarde. HVV zegevierde met 5-1.

Charlois had een spetterend begin. De teller stond op 40 seconden en Ferat Ekici scoorde zijn eerste competitietreffer van dit seizoen na goed voorbereidend werk van Darwin Sambo en Jeffrey Rosaria. Charlois zat goed in haar vel en was heer en meester. HVV wist niet waar het moest zoeken. Goede kansen van o.a. Fouad Ouazizi werd door keeper Daniel Voskamp gepareerd. De tweede treffer viel niet en langzaam maar zeker nam na vijfentwintig minuten HVV het spel over. Vlak voor rust was de gelijkmaker. Matig uitverdedigen en Tom Steens maakte dankbaar gebruik; 1-1.

KOPIE

Na de pauze werd het voor HVV een kopie van de eerste minuut van de wedstrijd. Martijn Canters zette zijn ploeg op voorsprong; 2-1. Enkele minuten later werd het door slecht verdedigen zelfs 3-1 door Valentijn Zwolsman. Niet veel later werd de wedstrijd op slot gegooid. Een overtreding van Azzeddine Azzaoui in de zestienmeter werd bestraft met een penalty. Tom Steens mistte niet; 4-1. Niet veel later werd het zelfs 5-1. Als alles tegen zit dan zit ook alles tegen. Tom Steens nam de bal met de hand mee en scoorde vrij voor doelman Patrick Fortes. De laatste zevenentwintig minuten moest Charlois zelfs met 10 man verder. Azzaoui werd met twee maal geel van het veld gestuurd. Charlois kwam verder niet meer in het stuk voor en gelukkig bleef het verder bij vijf tegentreffers. Trainer Rinus Schrijver van Charlois was slecht gehumeurd natuurlijk: „Als je ons de eerste vijfentwintig minuten ziet voetballen geloof je dit toch niet? Vlak voor rust viel de gelijkmaker terwijl wij onze voorsprong hadden kunnen uitbouwen. Wij doen dat niet en dan matig verdedigen in de tweede helft en dat verklaart deze nederlaag”.

HVV-sv Charlois  5-1  (1-1)

1.Ferat Ekici 0-1, 40. Tom Steens 1-1, 46. Martijn Canters 2-1, 50. Valentijn Zwolsman 3-1, 52. Tom Steens 4-1 (strafschop), 65. Tom Steens 5-1.

HVV: Voskamp, Walhain, E.Janssen, D.Janssen, Steens, Youngman, Kranendijk (70. Evers), Van der Bruggen (27. Gerretzen), Canters, Akerboom, Zwolsman (78. Fennema).

Charlois: Fortes, Pols, Korff, El Bouarfaoui, El Ouazizi, Hoffman, Sambo, Azzaoui, Rosaria, Kabongo (54. Wezer), Ekici (57. Sahebzadeh).

Scheidsrechter: B.Oosterlaken.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok de arbiter gele kaarten voor El Ouazizi en 2 x geel voor Azzaoui van Charlois. . Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter