Eerste nederlaag voor ASWH

0

ASWH heeft vanmiddag de eerste nederlaag in de derde divisie geleden. De Ambachters liepen op eigen veld in het mes van ODIN ’59. De bezoekers uit Heemskerk, voor aanvang toch de nummer drie op de ranglijst, hadden zich volledig aangepast aan ASWH. De ploeg van trainer Jack van den Berg had minimaal zeventig procent balbezit tegen de zeer defensief opererende gasten, maar na afloop stond er toch 1-3 op het scorebord. Daardoor verloor ASWH voor het eerst sinds 28 november 2015 weer eens op eigen veld en raakte de ploeg tevens de koppositie kwijt.

ODIN ’59 counterde na een kwartier spelen naar de openingstreffer en dat was uiteraard aanleiding om nog verdedigender te spelen. ASWH probeerde het wel, maar kwam niet door de defensieve muur van de bezoekers heen. Even leek een prima kans in de maak toen scheidsrechter Koekoek kort na de 0-1 naar de stip wees na een overtreding op Peter de Lange, maar de grensrechter oordeelde dat er sprake was van buitenspel. Geen strafschop dus. In een fase waarin ASWH nadrukkelijk naar de gelijkmaker zocht, werd een tweede counter de Ambachters fataal. De 0-2 was feitelijk de beslissing, waarna beide teams nog één keer scoorden. Eerst liep ODIN ’59 uit naar 0-3, waarna Peter de Lange kort voor tijd op knappe wijze de eretreffer produceerde.

ASWH – ODIN ’59 1-3 (0-1)
15. 0-1 Eelke de Graaf 64. 0-2 Eelke de Graaf 75. 0-3 Jim Hulleman 89. 1-3 Peter de Lange
Scheidsrechter: T. Koekoek

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (65. Bart Deprez); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (77. Shabir Isoufi), Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (80. Victor de Blok)

ODIN ’59: Barry van Dijk; Lars Boekel, Denzel Meijer, Milo Cremers, Jordi Tiktak; Jeffrey Klijbroek (84. Thom de Vries), Nick Burger (66. Erik Lensen), Ron Scheffer, Jim Hulleman, Cerillio Cijntje (66. Jurjen Dikker); Eelke de Graaf