Charlois (zo) debuteert met zege op Wateringse Veld GONA

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois op het eigen Sportpark aan tegen Wateringse Veld GONA. Met haar debuut in de tweede klasse werd luister bijgezet door een nipte overwinning van 2-1.

Charlois trok fel van leer in het eerste kwartier en drong haar tegenstander terug naar eigen doel. Op een enkel kansje na wist het doelman Ozgun Arslan niet te verschalken. Na deze beginfase herpakte de gasten zich en mede door haar routine vanuit de degradatie uit de eerste klasse drong het nu de thuisploeg terug. Op bijna het half uur kwamen zij dan ook op voorsprong. Sander Lorsheyd stond op de zijkant van het zestienmeter gebied en wist met een hard schot doelman Patrick Fortes op een onnavolgbare manier te verschalken; 0-1. Charlois had het zwaar en kon alleen de lange pass hanteren op de beide spitsen Ntumba Kabongo en Jeffrey Rosaria. Tot de pauze bleef deze stand. Na de pauze kwam een ‘ander’ Charlois op het veld.

INZET EN WERKLUST

Met veel inzet en collectiviteit en een enorme werklust maakte het nu de gasten moeilijk. Nadat enkele kansen door beide teams om zeep werden geholpen kwam Charlois op gelijke hoogte. Kabongo werd onreglementair bejegend in de zestienmeter en arbiter Verhoeve wees resoluut naar de stip. Kabongo zelf nam zijn verantwoording en liet doelman Arslan kansloos; 1-1. Vlak voor tijd kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een hoekschop kopte aanvoerder Jeffrey Pols op het doel. Waar een ieder dacht, dat de bal over zou gaan, plofte de bal keurig over de verdediging en doelman Arslan via onderkant lat tegen het net; 2-1. Dolle taferelen volgde hierna en heel de Oldegaarde juichte mee met de doelpuntenmaker. Nadat Wateringse Veld GONA nog twee hele goede kansen kreeg in de vele minuten bijgetrokken blessuretijd werd het eind signaal met gejuich ontvangen van de debutant. Trainer Rinus Schrijver was blij; „Er was natuurlijk een bepaalde druk. Wij waren nieuw en moesten tegen een tegenstander, die uit de eerste klasse kwam. Ik vond het een verdiende overwinning voor ons en weet zeker, dat het publiek een vermakelijke wedstrijd heeft gezien”.

 sv Charlois-Wateringse Veld GONA 2-1  (1-0)

28 Sander Lorsheyd 0-1, 70. Ntumba Kabongo 1-1 (strafschop), 88. Jeffrey Pols 2-1.

Charlois: Fortes, Sahebzadeh, Pols, Flater, Larbi, Kakiailatu (83. Miranda), Hoffman, Sambo (90+2) Dahri), Rosaria, Kabongo, Ekici (86. El Ouzizi).

Wateringse Veld GONA: Arslan, Buitenman, Narain (24. Onose), Lorsheyd, Semil, Narsen (78. Jongert), Salhuteru, Wassenaar, Ibrahim, Valk, Escalona.

Scheidsrechter: A.J.Verhoeve.

Bijzonderheden: In deze wedstrijd trok arbiter Verhoeve gele kaarten voor Rosaria en Ekici van Charlois. Bij Wateringse Veld GONA werden Buitenman, Narsen en Jongert op geel getrakteerd. Pols heeft de 2-1 gescoord . Foto ©Han Steenbeek.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter