ASWH moet genoegen nemen met punt bij Quick Boys

0

Als een wedstrijd eindigt in een gelijkspel, zijn er na afloop altijd diverse stemmingen mogelijk. Soms is het een juiste afspiegeling van de verhoudingen, een andere keer is er vreugde om een gewonnen punt en er zijn wedstrijden waarin een remise eigenlijk aanvoelt als het verliezen van twee punten. De 2-2 van ASWH bij Quick Boys van vanmiddag viel duidelijk in die laatste categorie. Voor rust verzuimden de sterk spelende Ambachters namelijk ruim afstand te nemen. In de tweede helft was er meer evenwicht, maar kwam ASWH toch op voorsprong. Helaas kon Quick Boys in de slotfase uit een makkelijk gegeven strafschop alsnog op gelijke hoogte komen en moest ASWH genoegen nemen met een punt. De ongeslagen status bleef daarmee wel behouden, terwijl de Ambachters na vijf wedstrijden nog altijd knap tweede staan in de derde divisie.

Trainer Jack van den Berg had zijn team in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo op één positie gewijzigd. Lars Bosscha was weer hersteld van zijn liesblessure en keerde terug op het middenveld. Daardoor zakte Peter Verhoeve een linie en schoof Gilmaro van de Werp door naar de linksbackpositie. Victor de Blok nam plaats op de reservebank. De al langer geblesseerde Jeffrey Altheer, Jerry Tieleman en Jeremy Hubregtse ontbraken, terwijl ook John van Vugt afgelopen week in de ziekenboeg belandde.

Vorig seizoen werd Quick Boys met een ruime voorsprong op ASWH kampioen van de hoofdklasse B en hadden de Ambachters het in de wedstrijd op Nieuw Zuid erg lastig. Daarom was de krachtmeting van vanmiddag een boeiende. In de eerste helft liet een bijzonder sterk ASWH zien dat de verschillen in enkele maanden tijd volledig zijn weggepoetst. ASWH domineerde voor rust en het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van de gastheren af. Al in het eerste kwartier waren er diverse dreigende momenten voor het doel van de jubilerende Quick Boys-goalie Martijn de Zwart, die zelfs flink aan de bak moest op een inzet van Lars Bosscha. De Zwart tikte de bal over het doel. Even later moest hij ook redding brengen op een inzet van Nick Slotboom na een afgeslagen voorzet. Van Quick Boys was in aanvallend opzicht toen nog niets vernomen.

Een voorsprong voor ASWH kon eigenlijk niet uitblijven. Halverwege de eerste helft was het zo ver. Een mooie dieptepass van Jesper van den Bosch werd door Robbert Olijfveld knap gecontroleerd. De spits schudde een tegenstander af en prikte de bal met de buitenkant van de voet keurig langs De Zwart. 0-1 voor ASWH, voor Olijfveld al zijn vierde competitietreffer in het nog jonge seizoen. Quick Boys schrok uiteraard van de achterstand en liet kort na de openingstreffer voor het eerst iets zien, toen spits Max van Steen naast het doel van Stef Doedée mikte. Kort na het half uur zette de thuisploeg een aanval op aan de linkerkant, waarbij het overigens in eerste instantie leek of er een overtreding werd gemaakt. Scheidsrechter Ruperti zag het niet en dus ging Quick Boys door. De voorzet leek voorbij het doel te vliegen, maar Philippe den Hartog dook op bij de tweede paal en schoot de 1-1 binnen. Zuur voor ASWH, want de thuisploeg was eigenlijk nog amper bij het doel geweest.

De Ambachters rechtten direct de rug en gingen door met wat ze heel de eerste helft al deden, namelijk goed spelen. Eigenlijk was het een klein wonder dat in het laatste kwartier voor de pauze niet meer werd gescoord. Zo schoot Robbert Olijfveld op aangeven van David Almeida hard over en even later was de spits nog dichter bij een doelpunt. Gelanceerd door Jesper van den Bosch vuurde Olijfveld hard op doel, maar de bal spatte via de kruising terug het veld in. Peter de Lange probeerde het nog in de rebound, maar trof de buitenkant van de paal. Daar was ASWH in één aanval dus twee keer dicht bij een tweede treffer. Ook enkele kleinere kansen leverden geen doelpunt op. Daarom stond het dus slechts 1-1 na de eerste rondgang.

Quick Boys-trainer Jan Zoutman greep in de rust in en bracht Mohamad Mahmoed in het veld. Dat bleek een goede wissel, want deze felle middenvelder was al vroeg in de tweede helft gevaarlijk na een hoekschop. Lars Bosscha bracht redding. Quick Boys speelde in de tweede helft sowieso beter dan voor rust. ASWH had het nu moeilijker, zodat de wedstrijd meer in evenwicht kwam. De gastheren waren af en toe behoorlijk dreigend. Zo diende Stef Doedée een inzet van Max van Steen naast de goal te tikken. De Ambachters konden de bal minder makkelijk rond laten gaan dan in de eerste helft en kwamen daardoor ook niet meer zo heel vaak in de buurt van het vijandelijke doel. Toch kwam ASWH een beetje uit het niets weer op voorsprong. Na een pass van Peter Verhoeve ging Jesper van den Bosch door en zette vanaf de achterlijn knap voor. Peter de Lange kopte vervolgens fantastisch raak en schonk ASWH uitzicht op een nieuwe overwinning. Quick Boys ging uiteraard nog verder naar voren spelen, maar het leek er toch op dat ASWH stand kon houden.

Tot een minuut of tien voor het einde. Een aanval van de thuisploeg belandde bij Joey Ravensbergen. Mels van Driel zette een op het oog correcte sliding in op de bal, maar scheidsrechter Ruperti liet zich verleiden tot het geven van een strafschop. De verslaggever van RTV Rijnmond zag, wellicht enigszins onder de indruk geraakt door de gillende meute achter het doel, een overtreding in de actie van Van Driel. Makkelijk gegeven, waarbij de protesterende ASWH’ers David Almeida, Peter Verhoeve en Stef Doedée bovendien nog een gele kaart kregen. Natuurlijk was het protest tevergeefs, Jerghinio Sahadewsing mocht aanleggen en schoot toch nog de 2-2 binnen.

Ontzettend zuur voor ASWH, waar in de slotfase Shabir Isoufi en Ryan van Dijk nog in het veld kwamen. Beide ploegen probeerden nog wel een derde treffer te maken, maar dat zat er niet meer in. Toen Ruperti na zes minuten extra tijd voor het einde floot, overheerste in eerste instantie dus teleurstelling bij ASWH. Aan de andere kant mag de ploeg terugkijken op een goede wedstrijd en een indrukwekkende eerste helft. ASWH staat nu tweede op twee punten van koploper FC Lisse en is nog altijd ongeslagen in de derde divisie. Bovendien is een gelijkspel op Nieuw Zuid natuurlijk helemaal niet zo verkeerd. Volgende week wacht weer een nieuwe uitdaging als Jong FC Volendam naar sportpark Schildman komt.

Quick Boys – ASWH 2-2 (1-1). 23. 0-1 Robbert Olijfveld 31. 1-1 Philippe den Hartog 71. 1-2 Peter de Lange 82. 2-2 Jerghinio Sahadewsing (strafschop)

Scheidsrechter: C. Ruperti

Quick Boys: Martijn de Zwart; Henry Opoku, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen; Milan Hoek, Jaap van der Plas (76. Gerard Aafjes), Jesse Driebergen (46. Mohamad Mahmoed); Philippe den Hartog (76. Mohamed El Osrouti), Max van Steen, Jerghinio Sahadewsing

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (89. Shabir Isoufi), Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (90+5. Ryan van Dijk)