Spartaan’20 (zo) te sterk voor sv Charlois (zo)

0

ROTTERDAM

In de tweede klasse D trad Charlois aan bij ‘buurman’ Spartaan’20 voor weer een heuse ‘Oldegaarde-derby’. Met een nipte overwinning van 3-2 trok Spartaan’20 aan het langste eind.

In een levendige wedstrijd was de thuisclub de bovenliggende partij, echter de ‘vechtersmentaliteit’ van Charlois werd hen bijna fataal. De laatste 23 minuten kwam Charlois met tien spelers te staan, nadat het al drie maal gewisseld had en Rick Kakiailatu met het op zich een nare knieblessure – evenals Niels Flater –  het veld moest verlaten. Charlois stond al achter met 3-1, maar schudde alle angst en druk van zich af. Het combineerde naar hartenlust en bracht paniek voort bij haar tegenstander. Verder dan zijn tweede doelpunt van de middag van Azzeddine Azzaoui kwam het niet en Spartaan’20 hield de drie punten thuis. Trainer Rinus Schrijver van Charlois was tevreden, maar teleurgesteld over de uitslag: „Ik had liever met 6-0 verloren dan nu net met 3-2. En inderdaad met tien spelers durfden wij ineens veel meer en zetten wij Spartaan’20 onder druk. Vandaar dat ik baal om dan net met één doelpuntje verschil te verliezen”. Schrijver had een punt, maar onverdiend was de overwinning niet van Spartaan’20. Al na twintig minuten scoorde het 1-0 via Moussa Jigar uit een onmogelijke hoek, nadat Patrick Fortes in eerste instantie nog ‘katachtig’ redde op een inzet van Ersin Akdag. Nadat het nog vele mogelijkheden mistte kwam het toch op 2-0 via de behendige flankspeler Mustafa Dogan. Op slag van rust was het invaller Azeddine Azzaoui die buiten de zestienmeter een schot losliet, die keeper Giovanni de Man verraste en daardoor mogelijkheden gaf voor Charlois in de tweede helft. Na de pauze kwam de thuisclub op 3-1 via Gilson Carvalho en leek Charlois achter de feiten aan te zitten. Vlak voor tijd bracht Azzaoui de spanning terug, maar Spartaan’20 haalde opgelucht adem en bleef aan de winnende kant en staat nu met twee wedstrijden gespeeld bovenaan. Schrijver: „We gaan van de week bekijken hoe het met de blessures staat en richten ons dan op a.s. zondag wanneer VUC op bezoek komt. Als wij de vorm hanteren van het laatste gedeelte van de wedstrijd komt het goed”.

Spartaan’20-sv Charlois  3-2  (2-1)

20. Moussa Jigar 1-0, 33. Mustafa Dogan, 45, Azzeddine Azzaoui, 59. Gilson Carvalho 3-1, 86. Azzeddine Azzaoui 3-2.

Spartaan’20: De Man, Doughli, Vijent, Ignatia, Ignacia, Jigar, Carvalho (70. Semil), Aiboudi, Akdag (60. Charraoui), Albertus, Sogan (78. Tozlu).

Charlois: Fortes, Sahebzadeh, Pols, Flater (15. El Bouarfaoui- 56. El Ouazizi), Larbi, Kakiailatu, Hoffman, Sambo, Rosaria, Kabongo, Ekici (23. Azzaoui).

Scheidsrechter: B.C.J.Persoon.

Bijzonderheden: De beste man van het veld was de arbiter. In deze wedstrijd trok arbiter Persoon gele kaarten voor Semil en Albertus van Spartaan’20 en Kabongo en Sahebzadeh van Charlois.  . Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter