HMC van vierde klasse B naar derde klasse B

Door het wegvallen van HVV (naar de 2e klasse D) en Erasmus (teruggetrokken) is besloten om het eerste elftal van HMC van de 4e klasse B over te hevelen naar de 3e klasse B.

Hoewel het niet gebruikelijk is om vlak voor aanvang van de competitie nog poules op te vullen door middel van extra promotie, is er in dit geval een uitzondering gemaakt. Het is namelijk niet wenselijk om in de 3e klasse voor standaardelftallen een poule te hebben van twaalf teams, waarbij geen directe degradatie zou plaatsvinden. In de standaardcompetities degraderen immers de nummers dertien en veertien uit de poule.

HMC kwam als enige in aanmerking om de plaats op te vullen, omdat zij in de nacompetitie van het vorige seizoen promotie naar de derde klasse misliep na het spelen van een beslissingswedstrijd tegen Stolwijk.

13 teams

Zowel de 3e klasse B als de 4e klasse B zal hierdoor bestaan uit dertien teams. Dit betekent dat in beide poules de competitie wordt afgewerkt twee perioden van twaalf wedstrijden. De derde periode wordt toegewezen aan het hoogst geëindigde team zonder periodetitel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.