ASWH promoveert na ware thiller

0

ASWH is gepromoveerd naar de derde divisie! In een ware thriller rekenden de Ambachters in de verlenging af met Noordwijk. Daarmee werden trainer Jack van den Berg en de spelers beloond voor het feit dat zij tot het laatste fluitsignaal bleven knokken voor een goed resultaat, want na de tegengoal van Noordwijk zag het er lange tijd niet naar uit dat de promotiedroom nog waarheid zou worden. In de extra tijd schoot Robbert Olijfveld echter toch nog de verdiende gelijkmaker op het bord, waarna Peter Verhoeve vroeg in de verlenging een nieuwe mokerslag uitdeelde aan de bezoekers. Kort voor tijd maakte Shabir Isoufi aan alle onzekerheid een einde en dus barstte er een schitterend feest los op sportpark Schildman.

De sfeer was toch al heel de dag fantastisch. Heel de week werd er van alles voorbereid om er een onvergetelijke middag van te maken en dat begon al ver voor het eerste fluitsignaal. Een DJ en een zangeres zweepten de massaal toegestroomde supporters lekker op. De publieke belangstelling was dusdanig groot, dat de rij voor de kassa doorliep tot aan de Reeweg. Daarom werd er zelfs iets later afgetrapt. Behalve supporters uit Noordwijk was er een groot legioen aan ASWH-leden, van jong tot oud. Mooi om te zien dat diverse oud-spelers van het eerste elftal ook naar sportpark Schildman waren gekomen om de wedstrijd te bekijken.

Beide elftallen betraden het veld in een ongekende sfeer. Ongetwijfeld zorgde dit voor nog meer motivatie. Trainer Jack van den Berg koos voor exact dezelfde elf spelers als een week eerder in de heenwedstrijd. Die ontmoeting eindigde in 2-2, zodat een overwinning noodzakelijk was om te promoveren. In Noordwijk was ASWH de betere ploeg en dat vertrouwen leken de Ambachters mee te nemen naar dit duel. Al vroeg in de wedstrijd kreeg ASWH namelijk een prima kans om de score te openen. Noordwijk-goalie Mustafa Amezrine, die weer mocht spelen omdat hij in beroep was gegaan tegen zijn schorsing, nam wat risico in de opbouw. Nick Slotboom rekende daar kennelijk al op, want hij was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen.

Doelman Stef Doedée is twee aanvallers van Noordwijk de baas. Het gaf wel aan welke intentie ASWH had. De Ambachters waren zeker in het eerste half uur opnieuw sterker dan het afwachtend opererende Noordwijk. Doelman Mustafa Amezrine was dan ook de beste man bij de bezoekers. Hij ranselde een hard schot van Michael van Dommelen uit het doel. Even later bleek de bebaarde sluitpost weer niet te passeren, toen Jesper van den Bosch zich na een pass van Robin Mulder goed vrij kapte en op doel schoot. Amezrine bracht redding en dat deed hij ook toen Robin Mulder uit de daaropvolgende hoekschop op doel kopte. Pas in het laatste kwartier kwam Noordwijk, dat het tot die tijd vooral moest hebben van corners, wat beter in de wedstrijd. Stef Doedée liet in die fase zijn kwaliteiten zien. Eerst keerde de ASWH-goalie een schot van Emiel Wendt en op slag van rust pakte hij een kopbal van Brayen Bröcker.

Helaas werd ASWH vroeg in de tweede helft wel met een tegentreffer geconfronteerd. Marios Lomis kreeg te veel ruimte om uit te halen en mikte de bal in de verre hoek. 0-1, na zes minuten spelen. Een tik voor ASWH, dat echter nog genoeg tijd had om het recht te zetten. De goal was het startsein voor een Ambachts offensief, waarbij de ploeg natuurlijk wel moest oppassen voor de Noordwijkse counter. Zo mikte Jaap van Duijn een keer naast namens de bezoekers. Kort na het uur bracht Van den Berg twee verse krachten. Robbert Olijfveld, die al had aangekondigd dat hij zou gaan scoren, en Rutger de Bos kwamen voor Nick Slotboom en de met zijn hamstring tobbende Lars Bosscha.

ASWH zocht de aanval en drong Noordwijk terug. Het zat de Ambachters echter lange tijd niet mee. Jerry Tieleman kopte bijvoorbeeld hard over na een hoekschop van Mels van Driel, Robin Mulder zag een inzet door Amezrine uit de korte hoek getikt worden en Michael van Dommelen schoot over na een voorzet van Mulder. Van den Berg bracht ook Shabir Isoufi nog in de ploeg voor Mels van Driel. De klok liep door en was inmiddels akelig dicht in de buurt van de negentigste minuut gekomen. De spanning op het sportpark was voelbaar. Zou het dan weer niet lukken? In het Noordwijkse kamp werd de zege al voorzichtig gevierd toen de vierde man het bord optilde. Vier minuten extra tijd. Het bleek genoeg. In de tweede minuut van de blessuretijd zette ASWH maar weer eens een aanval op. De bal kwam voor, Michael van Dommelen vond Robbert Olijfveld en die haalde onmiddellijk uit. Raak! Olijfveld deed wat hij had beloofd en rende in dolle vreugde naar de zijlijn, zijn shirt half over het hoofd getrokken. Hoewel zijn teamgenoten toch al 92 minuten in de benen hadden, vonden zij de kracht om de doelpuntenmaker te achterhalen en een collectief feestje te vieren. Dankzij de meer dan verdiende gelijkmaker dwong ASWH een verlenging af.

Spannning en concentratie tekenen het gezicht van Michael van Dommelen en Jerry Tieleman. De late goal kwam bij Noordwijk uiteraard hard aan, maar zorgde bij ASWH voor een extra dosis vertrouwen. Dat bleek wel toen Peter Verhoeve in de tweede minuut van de verlenging opstoomde met de bal aan de voet. Niemand viel hem aan, de centrale verdediger naderde het doel en besloot om van een mooie afstand maar eens vol uit te halen. De Hagenees liet een verwoestend schot los dat achter de kansloze Amezrine in de kruising vloog. Een oorverdovend gejuich barstte los, ASWH stond op voorsprong. Wisselspelers renden allemaal naar de hoek waar de doelpuntenmaker inmiddels was bedolven onder zijn ploeggenoten. Wat een fantastische start van de verlenging! Daarna was het uiteraard zaak om stand te houden, want het geknakte Noordwijk zou ongetwijfeld nog proberen om alsnog langszij te komen. In de eerste verlenging werden de bezoekers echter nauwelijks gevaarlijk, al diende Stef Doedée wel in actie te komen na een doorbraak van Marios Lomis.

In de tweede verlenging werd Noordwijk wel gevaarlijker. De gasten zochten steeds de zijkant, om van daaraf de voorzetten in het Ambachtse strafschopgebied te pompen. ASWH loerde zelf op de counter en had bijna succes toen Robin Mulder hard op doel schoot, maar niet voor het eerst stond Amezrine een Ambachts doelpunt in de weg. Inmiddels besefte iedereen met een ASWH-hart hoe lang een kwartier eigenlijk is, want de tijd tikte maar langzaam weg. De Ambachters hielden echter stand, al kwamen zij één keer heel goed weg toen Emiel Wendt de bal tegen zijn medespeler Brayen Bröcker kopte in plaats van in het doel. Twee minuten voor het einde schakelde ASWH razendsnel om via Robbert Olijfveld. Hij vond de meegelopen Shabir Isoufi en in een rommelige klutssituatie met doelman Amezrine en Noordwijk-speler Rowin Mol kon Isoufi uiteindelijk het laatste tikje geven, waarna de bal over de lijn gleed en heel ASWH uitzinnig van vreugde werd.

Ook in de extra tijd die de werkelijk subliem leidende scheidsrechter Karremans bijtelde, kwam de zege niet meer in gevaar. ASWH had het geflikt! De derde divisie is bereikt, het doel dat de vereniging al zo lang nastreeft. Een fantastische prestatie van trainer Jack van den Berg, zijn spelers en stafleden. De trainer ging op de schouders, de champagne werd ontkurkt, de supporters kwamen op het veld. Waanzinnig mooie taferelen, goed voor kippenvel op vele armen. Na afloop werd er nog lekker doorgefeest in de kantine, geweldig om te zien. Het seizoen is echter nog niet ten einde. Volgende week zaterdag speelt ASWH in de halve finale van de landelijke beker bij de winnaar van Chevremont – Staphorst. Bij winst wacht een finale tegen Magreb ’90 of…. Noordwijk! Zo ver is het echter nog niet, maar wie weet wat er nog in het vat zit voor dit fantastische team?

ASWH – Noordwijk 1-1 (0-0), 3-1 n.v. 51. 0-1 Marios Lomis 90 (+2). 1-1 Robbert Olijfveld 92. 2-1 Peter Verhoeve 118. 3-1 Shabir Isoufi

Scheidsrechter: Karremans

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (64. Rutger de Bos), Nick Slotboom (64. Robbert Olijfveld), Mels van Driel (80. Shabir Isoufi); Michael van Dommelen, Robin Mulder

Noordwijk: Mustafa Amezrine; Stefano Goncalves, Rob Overvliet, Guy Smith, Brayen Bröcker; Raymond Manuputty (72. Denzel James), Diederick Hoogerwaard (86. Martijn le Congé), Emiel Wendt, Ruperto Dorothea (67. Rowin Mol); Jaap van Duijn, Marios Lomis