Zielloos Spijkenisse gaat hard onderuit tegen Noordwijk

0

 

Noordwijk startte afgelopen zaterdag overrompelend in de thuiswedstrijd tegen subtopper Spijkenisse. Toen na een ruim half uur de kruitdampen waren opgetrokken was het in feite al een gelopen wedstrijd, gezien de 5-0 stand.

Oud-Spijkenisse speler Ruperto Dorothea opende al na 4 minuten de score, door met een gekruld schot in de bovenhoek keeper Dyron Bijl van Spijkenisse kansloos te laten. Binnen 5 minuten zorgde Rob Overvliet met een geplaatste hakbal voor de 2-0, vervolgens liep de thuisploeg via een paar schitterend uitgespeelde aanvallen, die door Marios Lomis doeltreffend werden afgerond, uit naar 4-0. Nog ruim voor het rustsignaal krulde topscorer Jaap van Duijn  een vrije trap over de muur tegen de touwen, gevolg ruststand 5-0.

De enige doelgerichte bal van Spijkenisse was een kopbal van Jazzy Adams recht in de handen van keeper Mustafa  Amezrine. Geluiden op de tribune vergeleken de eerste helft met een schiettent, die op dat moment op de plaatselijke kermis op de boulevard in Noordwijk stond.

De spelers van trainer Peter Wubben liepen er de hele wedstrijd gelaten en zielloos bij. Noordwijk doet nog mee in de strijd om de titel en voor Spijkenisse was reeds voor aanvang van de wedstrijd bekend, dat de competitie al voorbij was, maar dat mag geen reden zijn voor het vertoonde spel van Spijkenisse.

In het tweede bedrijf ging Noordwijk terug naar de eerste versnelling en consolideerde de voorsprong en Spijkenisse was onmachtig tegen de sterk opererende thuisploeg, die de laatste 4 competitiewedstrijden niet verloren en tevens geen doelpunt tegen kregen.

De invallers Maurits Splinter en Jeroen Borsboom hadden de overwinning van hun ploeg nog meer glans kunnen geven door in de slotfase hun kans van dichtbij voor open doel te benutten, maar beiden misten hopeloos, waardoor de ruststand van deze dominante wedstrijd tevens de eindstand werd.

Spijkenisse kan volgende week in Vlaardingen tegen Zwaluwen zichzelf en de hondstrouwe Spijkenisse supporters, die hen overal en altijd volgen, belonen met drie punten en op die manier tonen dat deze wedstrijd in Noordwijk een eenmalige collectieve uitglijder was.

De wedstrijd aan de Zwaluwenlaan staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis en begint om 14.30 uur.

Scoreverloop : Noordwijk – Spijkenisse 5-0 (5-0), 4′ Ruperto Dorothea (1-0), 9′ Rob Overvliet (2-0), 22′ Marios Lomis (3-0), 26′ Marios Lomis (4-0), 38′ Jaap van Duijn (5-0)

Spijkenisse speelde in de volgende opstelling: Dyron Bijl, Etiën Mariana, Bart van Muijen ©, Jeffrey Schenk, Marco de Borst, Shane van den Engel, Felino Jardim, Eric Polet, Sander Barragan (70′ Daan Bourgonje), Marvin van der Pluijm, Jazzy Adams.

Scheidsrechter Jannick van der Laan uit Cuijk gaf geel aan captain Bart van Muijen van Spijkenisse.

 

Laat een antwoord achter