Schoonhoven wint bij Oud-Beijerland

0

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” tegen Schoonhoven niet voor een sportieve revanche kunnen zorgen voor de 5-2 nederlaag in de seizoenopening. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ed Kruijthof kon een onfortuinlijk opgelopen achterstand in de loop van de middag niet meer goed maken. Hoewel degradatie vorige week al een feit was, was het team vanmiddag niet bereid om snel de handdoek te gooien.

Voor het team van trainer Wim Eilander stond ook nog nauwelijks iets op het spel na drie achtereenvolgende nederlagen. Een overwinning zou er echter wel voor kunnen zorgen dat de blikken volledig op het nieuwe seizoen gericht kunnen worden. De bezoekers hadden in de openingsfase het betere van het spel tot de 16-meterlijn, maar slaagden er vooralsnog niet in om zich doelkansen te scheppen.

Maar in de 21e min. werd het wel geholpen door de thuisploeg. Een mislukte trap bij het uitverdedigen werd onderschept en in de omschakeling was het een schot van Moustafa El Hassouni, dat door OSV-doelman Dennis van der Kruit slechts ten dele kon worden gekeerd, waarna de bal voor de voeten kwam van Arie Versluis, die de bal van dichtbij binnen kon tikken: 0-1. Een doelpunt uit het niets, dat even verwerkt moest worden. OSV werd ver van het vijandelijke doel af gehouden en moest het hebben van snelle uitvallen. Nadat de OSV-doelman een paar keer handelend was opgetreden, was het een goed opgezette OSV-aanval, die echter in een offside situatie strandde. Ook veerde de OSV-aanhang in de 37e min. op toen Guus Smulders binnen de “16” gehaakt leek te worden door Marc Kruiper, maar arbiter Antonio Gomes zag er geen strafschop in. In de slotfase van de eerste helft was het nog Moustafa El Hassouni die de paal raakte en aan de andere kant reageerde Schoonhoven-doelman Stephan Ooms goed op een kopbal van Yaromir van Maaren na een vrije trap van Rory Goudswaard. De tweede helft startte opnieuw met een openingsoffensief van de bezoekers en moest de OSV-doelman opnieuw handelend optreden. Toch werd er aan beide kanten door de verdedigingen weinig tot geen kansen weggegeven en was het zo’n typische wedstrijd waarin de duels zich voornamelijk rond de middenlijn afspeelden. De wissels in de slotfase zorgden nog voor enige opleving, maar de toeschouwers moesten het vanmiddag uiteindelijk doen met één schamel doelpunt. Arbiter Antonio Gomes uit Den Haag werd het in dit sportieve duel door beide partijen niet echt lastig gemaakt.

Op zaterdag 7 mei a.s. speelt OSV in Klaaswaal tegen SSS, dat vandaag thuis met 3-3 de punten deelde met NSVV, waardoor Sparta als koploper in de derde periode kon uitlopen dankzij een 2-4 overwinning bij VVOR. Schoonhoven gaat op bezoek bij GOZ, dat na de 0-4 thuisnederlaag tegen SVS beslissingswedstrijden nauwelijks nog kan ontlopen. Koploper ZBC’97 treft – na de verrassende 2-4 thuisnederlaag tegen EBOH – nummer 3 SVS op sportpark Bakestein, dat nog altijd haar titelkansen niet heeft opgegeven. Runner-up NSVV gaat bij EBOH op bezoek, dat nog altijd niet veilig is. Sparta kan zich op “Terbregge” bij een ruime overwinning tegen hekkensluiter Swift Boys – op basis van doelsaldo – al verzekerd weten van de derde periode.

Oud-Beijerland – Schoonhoven 0-1 (0-1): 21. Arie Versluis 0-1.

OSV Oud-Beijerland: Dennis van der Kruit –– Youri van Ruiven, Bas Koelemeijer, Gert-Jan de Jong en Patrick den Dulk –– Justin de Lange en Rory Goudswaard (79. Koen Scheurwater) –– Rens Burgwal (65. Nicolas Pane), Mitchel Sterk en Yaromir van Maaren (76. Laurent Brethouwer) –– Guus Smulders.

Schoonhoven: Stephan Dooms –– Matjeu van Arkel, Marc Kruiper, Jorn Nagtegaal en Hayo Nagtegaal –– Arie Versluis, Rogier Peltenburg en Pieter Meijer (75. Rob van Woerkom) –– Farouk El Kadiri (75. Kelvin Potuijt), Willem-Paul van der Heijden en Moustafa El Hassouni.

Laat een antwoord achter