Piershil slaat aanval af

0

De kans op nacompetitie is voor de Piershillenaars na het met 1-1 gelijk gespeelde duel met Papendrecht weer een stuk groter geworden, nog één puntje te gaan. De rechtstreekse aanval op de derde plaats op de ranglijst, een garantie op nacompetitie, werd door een gedreven Piershilse ploeg afgeslagen. Alex van Dijk raakte al snel de paal, net voor het halfuur zette Joost Both de thuisploeg alsnog op een voorsprong. Met een fraaie lob verschalkte hij doelman Van de Velde: 1-0. In het vervolg van de wedstrijd ontspon zich een boeiend schouwspel, arbiter Vreeswijk had zijn handen vol aan de twee ploegen die goed beseften wat er op het spel stond.

In de tweede helft ging de slijtageslag onverminderd voort, de kans op 2-0 was er net zo vaak als de kans op 1-1. Joost Both was met een schot op de lat het dichtst bij de beslissing, de loterij werd gewonnen door Papendrecht toen Koen Lighaam de gelijkmaker produceerde na 81 minuten: 1-1. De slotfase van de competitie wordt een hele spannende, Piershil heeft met twee duels te gaan 1 punt voorsprong m.b.t. het winnen van de derde periodetitel en zes punten voorsprong voor het verkrijgen van een vervangende periodetitel. De vierde plaats op de ranglijst is alleen van belang als Piershil de derde periodetitel wint, kaper op de kust is DCV dat net als de Piershillenaars met een imposante reeks bezig is. ,,We zijn teleurgesteld dat we de definitieve plaatsing voor de nacompetitie vandaag niet konden bewerkstelligen. Maar we blijven ongeslagen en zijn trots op wat we in 2016 met passie en inzet hebben neergezet”, zo sprak coach Richard Verhoeven.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Darwyn Pennock, Wesley Koedam, Kevin van Valen, Jurriaan Lindhout, Patrick Korpel (89. Sebastian Houtgraaf), Martin de Ruiter, Alex van Dijk, Joost Both, Jan Jaspers, Geert Bakker

Laat een antwoord achter