Gelijkspel bij De Meern niet genoeg voor Nieuwerkerk

0

 

Zelf winnen en puntenverlies van EDO en SDO, dat was het gedroomde scenario voor Nieuwerkerk de nacompetitie te ontlopen, maar beiden voorwaarden kwamen niet uit. SDO versloeg Quick en zelf kwamen de Nieuwerkerkers in een doelpuntenfestijn niet verder dan 4-4 tegen De Meern met tot gevolg dat nu SJC uit Noordwijk als eerste horde wacht in de lange weg naar lijfsbehoud.

Trainer Oscar Biesheuvel kon ten opzichte van de week eerder weer een beroep doen op Bruce Godvliet,  Ali Benomar en Bart Slob. Laatstgenoemde begon op de bank. Chayo Maria  was weer terug in de basis na zijn ziekte van vorige week, maar Shanon Koetsier, Mimoun El Kadi, Menno Homan, Mitchell Hendriks en Jerry Scholman waren allen vanwege blessures niet inzetbaar.

Het was een leuke middag voor de toeschouwers wat beide ploegen in De Meern voorschotelden. Het regende kansen aan beide kanten en zelfs een 8-8 eindstand zou niet eens misstaan hebben gezien de mogelijkheden die beide ploegen kregen over negentig minuten. Nieuwerkerk had dus alleen baat bij een zege om een eventuele nacompetitie te ontlopen. Het leek in de eerste fase verlammend te werken want het had in de beginfase  moeite echt in de wedstrijd te komen. Desondanks noteerden we in de 4e minuut de eerste kans voor Nieuwerkerk. Bram de Bruin vond het hoofd van Remy Broekmans, maar zijn kopbal vloog over. De thuisclub had wel met de eerste serieuze poging meteen succes. Het was Gökhan Yasar die in de 7e minuut even buiten het strafschopgebied een voorzet prachtig in de kruising krulde en zijn ploeg al vroeg op 1-0 zette. Er volgde een fase met mogelijkheden over en weer, maar vooral beide doelmannen vestigde de aandacht op zich door een paar keer reddend op te treden. Toen Joris van Rooyen namens de thuisclub in de 36e minuut de 2-0 binnenschoot, zag het er donker uit voor Nieuwerkerk. Nauwelijks een minuut later was echter de aansluittreffer al een feit. Assad El Harti (hij liet deze middag een paar riante kansen onbenut) zag een inzet terugkeren van de paal en het was Michel van Guldener die in de rebound hard uithaalde. Op slag van rust kwam Nieuwerkerk zelfs langszij. Een vrije trap van Michel van Guldener werd door Ali Benomar ingekopt. Doelman Mike van Houten van De Meern redde in eerste instantie, maar Valentijn Kittel kon de terugspringende bal alsnog in het doel werken en zo gingen beide ploegen met een 2-2 de rust in. Na rust had Nieuwerkerk meteen succes. In de 49e minuut bracht Ali Benomar de stand op 2-3 uit een prima voorzet van Chayo Maria.

Toch hield Nieuwerkerk de voorsprong niet lang vast, want in de 53e minuut was Erwin van der Klis namens De Meern succesvol en bracht daarmee zijn ploeg opnieuw langszij de bezoekers. In de 60e minuut bracht trainer Oscar Biesheuvel met Dennis den Haan voor Assad El Harti wat vers aanvalsbloed in het team. Nieuwerkerk leek erin te geloven en ging opnieuw op jacht naar de voorsprong. Tussentijds vestigde doelman Sander Hoffman nog maar eens een keer de aandacht op zich met een puike redding, want ook De Meern bleef soms gevaarlijk voor het Nieuwerkerkse doel opduiken.  In de 72e minuut vond Bram de Bruin met een mooie steekpass de weg sprintende Michel van Guldener. Die omspeelde doelman Mike van Houten en schoot uit een moeilijke hoek keurig raak en Nieuwerkerk leidde opnieuw. Ali Benomar moest geblesseerd naar de kant. Bart Slob verving hem in de 78e minuut. Ook Kevin Kamerbeek kon even later niet verder en zijn vervanger was Rick van Lune. Het laatste woord was toch aan de thuisclub en dat was mede te danken aan de ongelukkige Valentijn Kittel die in de 82e minuut een harde voorzet ongelukkig op zijn hoofd kreeg en daarmee doelman Sander Hoffman kansloos passeerde. De 4-4 eindstand daarmee konden de meeste toeschouwers gezien het spelverloop toch wel vrede mee hebben.

Opstelling: Sander Hoffman – Kevin Kamerbeek (80. Rick van Lune) – Valentijn Kittel – Bruce Godvliet – Chayo Maria – Remy Broekmans – Ali Benomar (75. Bart Slob) – Bram de Bruin – Michel van Guldener – Remco Langerveld – Assad El Harti (60. Dennis den Haan)

Laat een antwoord achter