DHC in blessuretijd gelijk bij Nieuwerkerk

0

 

Nauwelijks zestig tellen was de zwaar gehavende formatie van trainer Oscar Biesheuvel verwijderd van het beoogde droomscenario, maar ex international Romano Denneboom gooide namens DHC alsnog roet in het eten, zodat Nieuwerkerk de laatste speelronde alsnog ingaat met het feit dat het afhankelijk is van de resultaten van de concurrenten EDO en DSO, terwijl het zelf moet winnen in en bij De Meern op Pinkstersmaandag.

Trainer Oscar Biesheuvel heeft dit seizoen grotendeels te kampen gehad met veel gedwongen mutaties, maar zo bont als gisteren heeft de oefenmeester het nog niet meegemaakt. Vanwege schorsing waren Ali Benomar en Bruce Godvliet niet inzetbaar. Verder bleven vanwege blessures Jerry Scholman, Menno Homan, Mitchell Hendriks, Shanon Koetsier en Mimoun El Kadi aan de kant. Tot overmaat van ramp moest ook Chayo Maria zich ziek afmelden. Positief nieuws daarentegen was wel dat Remco Langerveld toch fit genoeg bleek na een langdurige blessure om vanaf het eerste fluitsignaal te beginnen.

Dat Nieuwerkerk met zoveel mutaties een moeilijke  middag tegemoet zou gaan, stond buiten kijf. Het werd ook direct zichtbaar, want al in de 4e minuut moest grote uitblinker doelman Sander Hoffman al in actie komen om de bezoekers van score af te houden. De nummer drie van de ranglijst bleek in de eerste helft veel te sterk, maar het hielp Nieuwerkerk door niet te scoren steeds meer in de wedstrijd. Naast paal en lat, was het tot drie keer toe doelman Sander Hoffman die reddend optrad en zijn ploeg door de moeilijke eerste helft heen hielp. Nieuwerkerk kreeg voor rust geen grote kansen, maar het bleef vooral met acties van het duo Remco Langerveld en Michel van Guldener wel dreigend als het eenmaal op de helft van DHC kwam. Na rust keerde Yasin Soytürk niet meer terug en bracht trainer Oscar Biesheuvel met A-junior Mike Janssen een debutant binnen  de lijnen. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Opnieuw drong DHC sterk aan, maar gaandeweg wist Nieuwerkerk zich wat vaker onder de druk uit te spelen. Wel was opnieuw sluitpost Sander Hoffman de eerste die de aandacht namens de thuisclub op zich vestigde. In de 57e minuut was hij wederom de situatie meester en ranselde een harde inzet uit zijn doel. Vijf minuten later was Michel van Guldener dichtbij de openingstreffer. Remco Langerveld bereidde prima voor, maar de doelman van DHC wist met zijn vingertoppen de inzet van Michel van Guldener alsnog tot hoekschop te verwerken. Nieuwerkerk had nu de betere fase en wat meer grip op de behendige aanvallers van DHC. In de 75e minuut was het dan toch raak.  Het duo Michel van Guldener en Remco Langerveld waren de architecten van een snelle counter over de rechterkant en het was Michel van Guldener die met een strakke pass Mike Janssen in stelling bracht. De debutant schoot onberispelijk binnen en een sensatie leek in de maak. DHC gooide nu alles op de aanval en dit gaf ruimte aan de Nieuwerkerkers.

De wedstrijd en het warme weer had echter duidelijk  hun tol geëist, want de aanvalskrachten vloeiden zichtbaar weg. Toch hield Nieuwerkerk in de reguliere tijd stand, maar de slotminuut van de blessuretijd werd de ploeg dus alsnog noodlottig en zo lagen de Nieuwerkerkers even later met een flinke kater uitgeteld op het veld. Desondanks is het een groot compliment aan de ploeg dat met zoveel inzet gestreden heeft. Het is nu afwachten volgende week of het wel of niet de strijd om lijfsbehoud gaat verlengen met een loodzware nacompetitie.

Opstelling: Sander Hoffman – Kevin Kamerbeek – Remy Broekmans – Valentijn Kittel – Rick van Lune – Bart Slob – Remco Langerveld – Bram de Bruin – Michel van Guldener – Assad El Harti – Yasin Soytürk (46. Mike Janssen)

Laat een antwoord achter