Doek valt voor Nieuwerkerk

0

Onverwacht kwam de degradatie beslist niet. Een 0-2 achterstand, opgelopen in de heenwedstrijd,  tegen SJC wegpoetsen was geen gemakkelijke opgave. Nee, de slechte beginserie van het seizoen was de echte basis voor het afdalen naar de eerste klasse. Nieuwerkerk heeft zich na de winterstop knap hersteld, maar het bleek uiteindelijk onvoldoende voor directe handhaving. Trainer Oscar Biesheuvel en zijn assistent Jeffrey Reith zaten voor het laatst op de bank en hadden de opdracht van het restant van de basisspelers nog een aanvaardbaar elftal op het veld te zetten. Vanwege diverse omstandigheden konden zij geen beroep doen op maar liefst 13(!) potentiele basisspelers. Het was een triest record en een afsluiting van het seizoen dat zich ook kenmerkte door de wekelijks terugkerende waslijst van afwezigen.

Het was voor veel spelers één van de eerste keren dat zij in de basis startten en dat was in de eerste helft ook goed te merken.  De eerste minuten liepen nog best aardig, maar toen de fysieke SJC machine op stoom kwam, stond het ook binnen een mum van tijd 2-0 voor de thuisclub. Martijn Water uit een hoekschop met het hoofd (15. min) en Sten Goossen van dichtbij na een scherpe aanval over rechts (18. min), waren de doelpuntenmakers. Gelukkig voor Nieuwerkerk kwam het binnen een paar minuten terug. Remy Broekmans, hij besloot het seizoen met een uitstekende partij, was sterk in het duel en kreeg een vrije trap toegekend door de prima leidende scheidsrechter Murabit. Een uitgelezen mogelijkheid voor Michel van Guldener die de bal ook mooi langs de muur in de uiterste hoek schoot. Dat SJC even later niet verder uitliep was te danken aan doelman Sander Hoffman die zijn ploeg daarvoor behoedde. De doelman die dit seizoen al zoveel belangrijke reddingen op zijn naam heeft, moest in de slotminuut van de eerste helft alsnog capituleren. Stef van Zalm rondde een uitstekende SJC aanval keurig af. Gezien de spelverhouding was de 3-1 tussenstand geenszins geflatteerd. Na rust keerde Mimoun El Kadi niet meer terug. Hij liet zich met lichte klachten vervangen door Rick Kramer. Waar de Nieuwerkerkse aanhang bang voor was, dat de tweede helft wel eens een martelgang zou kunnen worden, gebeurde niet. In tegendeel, Nieuwerkerk speelde gaandeweg steeds beter, maar bleef ook wel kwetsbaar voor de tegenstoot van de thuisclub. In de 54e minuut schoot Remy Broekmans uit een afgeslagen hoekschop de 3-2 op het scorebord. En toen Rick Kramer in de 64e minuut na een aantal minder geslaagde acties nu wel zijn tegenstander goed uitkapte en vervolgens vanuit zo’n 25 meter de bal steenhard in de bovenhoek schoot, werd SJC toch wel wat nerveus. Plotseling was de marge nog maar twee en bij een nieuwe goal van Nieuwerkerk zou de spanning weer volledig terugkeren. Zover kwam het echter niet. Krachten vloeiden ook duidelijk weg bij de jonge Nieuwerkerkse formatie en het moest zelfs in de slotminuut van het duel een vierde treffer incasseren. Dit had de ploeg op basis van de tweede elftal ook weer niet verdiend, maar SJC was in dit tweekamp wel de terechte winnaar. Het was invaller Abbas al Tamimy aan Noordwijkse kant die met zijn treffer definitief een eind maakte aan het éénjarige hoofdklasseschap van Nieuwerkerk.

Nieuwerkerk: Sander Hoffman – Rick van Lune – Valentijn Kittel – Bart Slob – Dex van Dijk (82. Jonathan de Quartel) – Remy Broekmans – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel (72. Bilal Ouahabi) – Michel van Guldener – Jens Stange – Mimoun El Kadi (46. Rick Kramer)

Laat een antwoord achter