Rijsoord pakt revanche op SHO

0

Natuurlijk werd er vooraf gesproken over de smadelijke nederlaag van de Kraaien in Oud Beijerland tegen SHO. In die eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd Rijsoord getrakteerd op een onwerkelijke 9-0 eindstand in het voordeel van SHO. Het werd vandaag dan wel geen 9-0 maar met een uiteindelijke 3-0 zege wist Rijsoord de punten in eigen huis te houden. En dat was volledig verdiend. Trainer Gijs Zwaan had vanmiddag, kijkend naar zijn eerste selectie, weinig te kiezen. Er konden door schorsingen (Donovan Lijoe Anjie en Patrick Berends), blessure, (Leon van den Heerik) en afwezigheid (Stefan Ooms en Brian Berends) ternauwernood elf spelers op het veld worden geposteerd waarbij Nick de Zeeuw en Marco Nijssen verre van fit waren maar na de warming-up toch konden beginnen. Op de bank dan ook spelers van het tweede elftal die net zelf hun wedstrijd hadden gespeeld aangevuld met Gerome van Zonderen die zijn voetbalschoenen uit het vet had gehaald. Rijsoord leek in ieder geval goed gemotiveerd om na de uitstekende tweede helft van vorige week tegen Oranje Wit dit door te trekken naar vandaag en begon fanatiek aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een doelpunt van Mike van Gool maar die werd (nog) vanwege buitenspel geannuleerd. Toch kwam Rijsoord rond de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. Het was Zepp Jacobs die profiteerde van een misverstand in de verdediging van SHO en de uitgelopen keeper Levestone met een mooie lob wist te passeren. Gedurende de eerste helft had die voorsprong eigenlijk minimaal verdubbeld moeten worden maar dat werd door Zepp Jacobs en Denzel dos Santos nagelaten. Aan de andere kant waren er echter ook wel mogelijkheden voor SHO. Een scrimmage in het strafschopgebied bij Michael Bekkers leverde een grote kans op voor Mark Vosselman. Maar met kunst en vliegwerk werd die treffer voorkomen. Ook ranselde Bekkers nog een hard ingeschoten bal van Jeroen Sep uit de kruising. De stand werd echter niet meer gewijzigd voor het rustsignaal.

Nummer 25

De tweede helft was nog maar zo’n vier minuten oud of wie anders dan Mike van Gool kon de stand toch op 2-0 brengen. Zepp Jacobs, duidelijk meer vertrouwen na zijn doelpunt, ontsnapte aan de rechterkant en zijn voorzet was een koud kunstje voor Mike van Gool. Rijsoord was nu echt heer en meester over de tegenstander. Duels werden veelal gewonnen waarbij wederom Darlison Gerardus een meer dan uitstekende partij speelde. Er waren ook voldoende gelegenheden en kansjes om er 3-0 van te maken maar zolang dat niet gebeurde loerde SHO toch op een aansluitingstreffer maar verder dan een schot voor langs het doel en een op de lat carambolerende bal kwam men niet. Het was dan ook meer dan logisch dat Mike van Gool tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte. Wederom ontsnapte Rijsoord over de rechterkant en leek de goal een kopie van zijn tweede. Deze keer was Darlison Gerardus de aangever en scoorde Mike van Gool zijn 25e van dit seizoen. Rijsoord lijkt zich in ieder geval op het juiste moment hervonden te hebben. Zo aan het eind van het seizoen, waar de “prijzen” worden verdeeld, en de mogelijkheid voor deelname aan de nacompetitie weer volledig in zicht is hebben de kraaien echt alles zelf in de hand. Volgende week speelt Rijsoord thuis tegen VVGZ en een week later moet men op bezoek bij kampioen Smitshoek. Het blijft dus spannend tot het eind of wordt komende week al het één en ander duidelijk?

Rijsoord: Michael Bekkers – Darlison Gerardus – Marco Nijssen – Nick de Zeeuw – Desley Hoogendijk – Berry de Groot – Desley de Wolf – Zepp Jacobs (85e Gerome van Zonderen) – Ibrahim el Koubai – Mike van Gool – Denzel dos Santos.(75e Lorenzo van der Heijden)

Laat een antwoord achter