Zuidland verliest opnieuw van Nieuw Lekkerland

0

Als uiteindelijk de keeper van je tegenstander uitgeroepen wordt tot “Man van de Wedstrijd” dan heb je hem in ieder geval genoeg te doen gegeven. Dit geldt dan met name voor de tweede helft waarin Zuidland de in de 1e helft opgelopen schade van 1-0 moest herstellen. Scheidsrechter Elissen zag hier echter geen uitdaging in en besloot die marge, direct na de rust, via het geven van een strafschop aan Nieuw Lekkerland te verdubbelen, 2-0. Dat het Zuidland niet lukte bleek afhankelijk van een aantal factoren, waarvan de belangrijkste de naam droeg van Edward de Groot; op zaterdagmiddag sta-in-de-weg bij Nieuw Lekkerland 1. Oh ja, en dan valt’ie doorgaans aan de andere kant, 3-0.

Als het eerste kwartier van de wedstrijd zich, zonder noemenswaardige kansen, zo’n beetje heeft afgespeeld op de helft van Nieuw Lekkerland besluit men het er toch eens op te wagen. De opbouw wordt verzorgd door Raymon Slagboom, de aanname, de slalom en het doelpunt zijn vervolgens van Andy van Vugt, 16e minuut 1-0. Nieuw Lekkerland houdt hierna het initiatief maar komt niet verder dan de lat, die door de vingertoppen van keeper Kevin de Kok in stelling wordt gebracht. De kansen voor Zuidland om nog voor rust op gelijke hoogte te komen zijn behoorlijk maar keeper De Groot hoeft nog niet in actie te komen. Eerst combineert Murat Gök met John Ackon maar mikt te hoog en Runell Martes pingelt zich naar een schietkans maar mikt naast. Er wordt dus gerust met 1-0.

Direct na deze rust wordt het opgestarte offensief van Zuidland door scheidsrechter Elissen in de kiem gesmoord, wanneer hij niet de prima redding van De Kok waardeert, maar een daarvoor (aangeschoten) handsbal bestraft. Strafschop dus, gedoe alom, maar Ard Hartman schiet rustig binnen, 2-0. Daarna kan het geplande offensief alsnog beginnen: 52e minuut voorzet Stephan Baaij, kopbal Ackon, De Groot tikt naast; 53e van afstand Baaij boven op De Groot’s vuisten; 59e bal per ongeluk voor de verkeerde voet van John van Tiggelen, in handen van De Groot; 62e weer Van Tiggelen op halve meter van het doel, De Groot staat op de voor hem goeie plek. De beste kans voor Zuidland om nog iets terug te doen, ontstaat in de 73e minuut door Romeo Rommy. De schietkans, die hij voor zichzelf creëert wordt ten volle benut en gemikt op de rechter benedenhoek. Het schot is prima met voldoende vaart en richting, maar dit keer zijn het de vingertoppen van uitblinker De Groot, die de bal via de paal tot hoekschop verwerken.

Aan de andere kant worden de uitbraken van Nieuw Lekkerland steeds gevaarlijker. Als eerst nog Rommy (van de lijn gekopt) en daarna de lat een doelpunt weten te verhinderen komt het er in de laatste minuut toch nog van. In de bestseller “Counteren doe je zo” heeft Nieuw Lekkerland gelezen, dat je dit het beste over rechts doet, waarbij de spits dan in hetzelfde tempo meeloopt om precies op tijd het laatste zetje te kunnen geven. Dat doet Andy van Vugt dan ook precies volgens dat boekje en op het juiste moment, einde wedstrijd. Een kansvol verlies voor Zuidland, maar wel gewoon 3-0.

Zo aan het eind van de competitie is iedere wedstrijd cruciaal en worden andere tussenstanden angstvallig gevolgd. Ook dit keer wist Bruse Boys niet (volledig) te profiteren van het verlies van Zuidland maar kwam wel een puntje dichterbij. Alles is dus nog steeds in eigen hand en het batige doelsaldo van 9 ten opzichte van BB geldt vooralsnog als bonuspunt. Aanstaande zaterdag komt Pelikaan naar Zuidland op zoek naar de laatste strohalm; zal best wel weer spannend worden.

Er kwam ook nog goed nieuws uit Zuidland aangezien de A1 op hun laatste speeldag kampioen wist te worden. Om deze reden werd het 4e bereid gevonden Marco Lugtenburg en André van Dijk af te staan om de selectie aan te vullen, de volledige opstelling van Zuidland: Kevin de Kok, Romeo Rommy, Robert Michilsen, Maurice Wolters (Marco Lugtenburg), Robin van Buuren, Stephan Baaij, Leon van der Steen, John van Tiggelen (André van Dijk), Murat Gök, John Ackon, Runell Martes

Laat een antwoord achter