Voor de B1 van NSVV zijn het roerige weken. Op 9 april jl. stond een belangrijke pot tegen Rhoon op het programma, maar helaas belde hun tegenstander af wegens te weinig spelers. Op 16 april jl. zou er thuis worden gevoetbald tegen SV Charlois. Een uur voor de wedstrijd ging echter de telefoon; er waren niet genoeg ouders beschikbaar om de jongens van SV Charlois B1 naar NSVV te vervoeren. “Geen vervoer? We komen jullie halen!” Spontaan zijn 4 ouders, van NSVV B1 spelers, in de auto gestapt om de tegenstander te halen.
SV Charlois was blij met dit gebaar en zo kon er toch worden gevoetbald in Numansdorp.
“We vonden het geweldig dat jullie dit voor ons wilden doen”, aldus de begeleidster van SV Charlois. Op de vraag aan een van de gelegenheidchauffeur of hij dit alleen deed omdat het elftal kampioen kon worden, antwoordde hij: “We keken natuurlijk wel uit naar deze wedstrijd, maar anders hadden we het ook gedaan”.
De wedstrijd werd uiteindelijk met 9-0 gewonnen door NSVV en daarmee werd de B1 het eerste elftal van NSVV dat dit seizoen de kampioenstitel pakte. Hierdoor spelen zij volgend jaar in de 1e klasse.
Zie je steeds vaker.. Jeugdvoetbal is de goedkope versie van kinderopvang op zaterdag. Ouders die laten hun kinderen gaan en hebben "belangrijkere" dingen te doen als: boodschappen, koken, tv serie kijken op Netflix…
14 spelers betekend 28 ouders.. Kan nooit dat er geen vervoer is.!
Je zou als club ook van tevoren kunnen nadenken en het vervoer dan zelf regelen, desnoods een Taxi bus bestellen. Hoe groter is dus niet altijd beter, succes met je vervoer probleem. Een KNVB boete is volgens mij hoger bij het niet opkomen van een team, dus e.v.t. voor de toekomst een gratis tip.Trouwens vroeger gingen we gewoon dan met de bus.
Nou cor buys dat slaat nou echt helemaal nergens op.
Dit gebeurd bij vele voetbalclubs hoor en zeker in die leeftijdcatagorie.
Bij de fjes zijn de meeste ouders erbij ja bij de e tjes ook nog wel bij de d tjes wordt het al minder bij de c tjes moet je vask de ouders zoeken dus bij B en A is het het ergst.
Heeft totaal niks met de afkomst te maken
Het is altijd bij dezelfde verenigingen (in dit geval voorheen CVV Mercurius)laten we het daar maar op houden. Bij Barendrecht, Smitshoek, SHO, NSVV, Strijen zal dit niet voorkomen.
Het is een mooi gebaar van de ouders van NSVV B jeugd.
Het is een kwestie van tijd tot dat er gewoon bij inschrijven wordt gemeld dat er zelf voor gezorgd moet worden dat het deelnemende kind op de juiste plaats op de juiste tijd is.
Vaak zien ouders de voetbalvereniging als een of andere opvang waar ze de kinderen kunnen dumpen en wel horen wanneer het kind opgehaald kan worden.
Thomas Schepers wat voor spelers zitten bij die clubs?
Jonge spelers die voetbal leuk vinden.. Paar blanken, paar donkeren, paar Turken, paar Marokkanen… Mooi heh.. Meerdere culturen en dat functioneert in 1 team…
Helaas laten hun ouders het afweten..
I.g. van de ouders van NSVV zeer sportief !
Een amateurclub is er voor de leden maar heeft alleen bestaansrecht door de leden. De een heeft kennis, een ander tijd , weer een ander met gebrek aan het vorige participeert met een extra donatie. Soms moet je mensen die dit alles ontberen het meedoen gewoon gunnen. Als ondanks dit alles en met de nodige creativiteit en bereidwilligheid de club geen kans ziet een team een uitwedstrijd te laten voetballen heeft die club geen bestaansrecht.
Je hebt een punt dat het vaker voorkomt bij oudere jeugd dan bij jongere jeugd, verder erg jammer dat je je ogen sluit voor het probleem wat aangekaart wordt. Cor Buijs heeft gewoon volkomen gelijk. Zolang mensen als jij en met name de KNVB de ogen sluit, de problemen ontkennen en de andere kant op kijken zal het nooit opgelost worden.
Laten we nou niet doen alsof er op de Oldegaarde in Rotterdam niet meer problemen zijn dan bijvoorbeeld in de hoekse waard of op voorne putten.
Micha Voermans ik sluit mijn ogen er zeker niet voor anders zou het mij toch ook niet opvallen?
En ik ben de laatste die zal zeggen dat dat alleen op de oldegaarde voorkomt.
Ik geef juist aan dat het OVERAL gebeurd heeft niks te maken met wasr men vandaan komt of op welke vereniging je speelt.
Jammer dat je vingertjes wijst naar de verkeerde
Ik zou willen voorstellen om (vooral bij de wat de oudere jeugd) een rijschema te maken voor de uitwedstrijden.
Als het goed is heb je per wedstrijd 3 extra auto's nodig (als je ervan uitgaat dat de trainer/leider zelf ook rijdt). Per uitwedstrijd 3 ouders die moeten rijden (of een vervanger aanstellen).
Als het goed is hoef je dan per seizoen maximaal 4x te rijden.
Indien men zich hier niet aan houdt dan mag de desbetreffende speler bijv. niet spelen.
Ik vind persoonlijk dat je bij elke wedstrijd van je zoon/dochter aanwezig moet zijn en dan niet eens zozeer vanuit de club geredeneerd maar meer om het feit dat je een goede ouder bent.
En natuurlijk zijn hier nuances in aan te brengen, bijv. je hebt 2 (of meer) kids bij de club, waarvan op een zaterdag 2 op hetzelfde tijdstip uit spelen.
Zoals Ro Dy aangeeft is dit vooral een maatschappelijk probleem (samenleving wordt steeds individualistischer) en echt niet zoals wordt aangehaald een cultureel probleem!!
Evelijne Streijl-Troost het gaat erom dat het niet alleen bij de Oldegaarde gebeurd, maar juist wel veeeel vaker bij zulke clubs en dat heeft absoluut met afkomst te maken. Als velen dat probleem blijven ontkennen zal het ook nooit opgelost worden