In de met een zekere angst tegemoet geziene uitwedstrijd tegen Kloetinge heeft SHO door een 2-0 overwinning goede zaken gedaan. In de laatste drie confrontaties op de Zeeuwse klei bleef SHO met lege handen. Voor het laatste competitiesucces in de vakantieprovincie van Nederland moeten we twintig jaar terug in de geschiedenis. In het kampioensjaar 1995-96 speelde SHO onder trainer Kees Zwamborn (ook voormalig trainer van Kloetinge) tweemaal in Zeeland. Op 2 december 1995 werd met 1-3 gewonnen bij ‘s Heerarendskerke (de latere degradant) door treffers van John Klippel, Edwin Wildenberg en Theo Vermaat. 30 maart 1996 werd het bij Veere, lange tijd mede concurrent voor de titel, 0-1 door een doelpunt van Karim Weiss. Daarna was het in de -overigens spaarzame- uitstapjes naar het land van Ora et Labora slechts kommer en kwel voor de wit/zwarten.
In deel één van deze competitie deelde Kloetinge de eerste tik uit aan SHO door een 2-1 overwinning op de Kikkershoek. Maar inmiddels zijn de Zeeuwen ook behoorlijk door het blessurespook getroffen. Slechts zes spelers stonden bij Kloetinge aan de aftrap die dat een paar maanden geleden ook in Oud-Beijerland deden. Aan SHO-kant betrof dat een zevental acteurs. Trainer Richard Middelkoop had het elftal op drie plaatsen gewijzigd in vergelijking met de nederlaag tegen Heerjansdam van vorige week. Ingmar van Bruggen, Wilson Lima en Mikula Ristic keerden terug in de basis ten koste van Roy Fernandes, Rohaindrick Hooi en Jeroen Sep. Daarmee won het team vooral aan fysieke kracht, het gebrek daaraan was mede oorzaak voor de verliespartij van een week eerder.
De thuisclub probeerde met de wind in de rug om snel op voorsprong te komen, maar het record van vorig jaar april -1-0 na 18 seconden- was al snel uit het zicht. SHO bleef gegroepeerd spelen en trapte niet in de val om onstuimig in de aanval te gaan. Pas na bijna een half uur was het Daan Esser die namens Kloetinge binnen de palen mikte maar met een curieuze redding beperkte Levestone de schade tot een hoekschop. SHO antwoordde met een kans voor Giovanni Klaverweide die op aangeven van Mikula Ristic te zacht inkopte. Uit de tegenaanval zag Tom Wuijts, hij opende in de heenwedstrijd de score, een schuiver naast Levestone’s heiligdom verdwijnen. Kort voor het einde van het eerste bedrijf gleed Dennis Groosjohan weg op de inmiddels door de gestaag vallende regen gladde grasmat en liep daarbij een spierblessure op. De rechtsback haalde binnen de lijnen nog wel de rust maar hield het daarna voor gezien. Na de thee was Jeroen Kokje de vervanger van Groosjohan. Vanaf de aftrap nam SHO meteen het heft in handen wat al snel een drietal corners (maar geen penalty, zoals vroeger met straatvoetbal) opleverde. Bij de derde hoekschop was Kokje met een kopbal dichtbij succes maar doelman Lentink kon redden. Binnen tien minuten na de doelwisseling kreeg Fredson Lucas een terechte gele kaart wat hem een wedstrijd schorsing zal kosten.
De thuisclub begon meer en meer te wankelen en wist mede door hun te pas en onpas vlaggende grensrechter nog overeind te blijven. Een kwartier voor tijd verschalkte Giovanni Klaverweide zijn directe tegenstander en gaf vervolgens ook doelman Lentink het nakijken: 0-1. Het twaalfde doelpunt voor Klaverweide, die daarmee weer op gelijke hoogte komt met Ristic. Na de voorsprong voor SHO ging Khalid Rahli naar de kant waarna het restant van het duel werd volgemaakt door Jeroen Sep. Met nog een handvol minuten op de klok kopte Cees Nobel uit een corner de Beijerlanders in veilige haven: 0-2. Het eerste competitiedoelpunt van deze jaargang voor de aanvoerder van SHO. Zijn laatste treffer in de competitie maakte Nobel op 13 september 2014 (!) in de uitwedstrijd tegen RVVH, wat toen de gelijkmaker betekende.
In de slotfase kreeg Jeroen Sep nog twee mogelijkheden om de score verder op te voeren maar eerst kon Lentink nog redden en de tweede poging verdween ruim naast het Kloetingse doel. Door de overwinning stijgt het elftal van Middelkoop weer een paar plaatsen op de ranglijst, al blijft het dringen in de ruime middenmoot.
SHO: Donovan Levestone, Dennis Groosjohan, Cees Nobel, Mark Vosselman, Wilson Lima, Ingmar van Bruggen, Fredson Lucas, Kenneth Klaverweide, Giovanni Klaverweide, Mikula Ristic, Khalid Rahli