Flakkee wint derby van SNS

0

FlakkeeZaterdag stond speelronde 4 op het programma maar voor de mannen van trainer Melaard pas de tweede wedstrijd in competitieverband. In speelronde 1 werd de uitwedstrijd tegen OFB wegens slecht weer afgelast, speelronde 2 werd na een goede thuiswedstrijd Zinkwegse Boys met 2-1 verslagen en in speelronde 3 was Flakkee vrij aangezien de competitie maar 13 clubs telt. Het beleefd een mooie middag te worden op de van Pallandtpolder, fijn voetbalweer en buurtgenoot SNS komt op bezoek.

Aan de historie put Flakkee echter niet veel vertrouwen want het afgelopen seizoen ging het haast op de exact dezelfde datum (27-09-2014) mis 0-1 en de editie daarvoor kwamen de geel-blauwen niet verder dan 1-1. Om 14.30 uur werd er op een goedgevulde Van Pallandtpolder afgetrapt. Voordat de wedstrijd goed en wel uit de startblokken kwam moest Flakkee de eerste tegenslag al verwerken. Sander Vinke kon na 5 minuten spelen de wedstrijd niet voorzetten wegens een liesblessure. Trainer Melaard bracht Jordy Spee in en Jeroen van Woerden verhuisde na de rechterkant. In de beginfase werd er van beide kanten afgetast. Beide ploegen hadden moeite om goed en verzorgd voetbal te spelen. In de 8e minuut was zowaar het eerste gevaar van Flakkee-zijde. Frank Hordijk ontsnapte op rechts en hij bediende de mee opgekomen mid-mid Jasper Westhoeve. Hij heeft echter te veel tijd nodig waardoor zijn schot wordt geblokt met een corner en een vervelende enkelblessure als gevolg. Na een korte blessurebehandeling weet hij de wedstrijd voor te zetten maar helemaal fris oogt hij niet. In de 14e minuut krijgt SNS een vrije trap op ongeveer 18 meter van de goal. De opgestelde muur door keeper Vinke brengt redding. De wedstrijd kabbelt verder met wat kleine kansen voor Sven van Nieuwenhuizen maar zijn afstandsschot verdwijnt in de handen van de keeper en zijn rollertje verdwijnt naast de goal. In de 26e veert menig toeschouwer op. Jasper Westhoeve stuurt Menno Frank diep en waar de verdedigers van SNS een voorzet verwachten besluit Menno Frank te schieten en niet onverdienstelijk. Helaas voor iedereen met een geel/blauw hart keert de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in. SNS krijgt in de 40e minuut een goede mogelijkheid wanneer door miscommunicatie in de verdediging van Flakkee de bal wordt gemist. De snelle rechtsbuiten pikt de bal op maar vind gelukkig voor Flakkee Robert Vinke op zijn weg. Terwijl de meeste Flakkee-supporters hun weg vinden richting de kantine voor de rust slaat het noodlot toe. Bij dom balverlies op het middenveld schakelt SNS razendsnel om en Arjan van Gurp wordt op zijn wenken bediend. Zeker wanneer Robert Vinke besluit om uit te komen en Arjan van Gurp gemakkelijk de bal over hem heen lift 0-1. Dit is gelijk de ruststand. Vol teleurstelling en frustratie druipen de geel-blauwen af naar de kleedkamer waar de volgende teleurstelling wacht. Verdediger Gerwin van den Nieuwendijk kan de wedstrijd wegens vervelende omstandigheden niet voorzetten waardoor trainer Melaard noodgedwongen zijn 2e wissel moet gebruiken. Nico Fernandez komt Gerwin vervangen en Mees Vroege schuift een linie naar achteren. Door deze 2e wissel dient de licht geblesseerde Jasper Westhoeve verder te spelen om nog een laatste wisselmogelijkheid te behouden.

In de eerste minuten van de tweede helft laat Flakkee met wat kleine kansen gelijk zien op zoek te willen gaan naar de gelijkmaker. De druk neemt toe en dit leidt ook tot het eerste geel van de wedstrijd aan de zijde van SNS. In de 52e is het dan eindelijk raak. Na een goed genomen corner van de Nico Fernandez kopt Jasper Westhoeve de bal hard tegen de touwen 1-1. Iedereen gaat er eens goed voor zitten maar in plaats van door te drukken loopt Flakkee achteruit. In de 57e minuut komt Flakkee goed weg wanneer er een opstootje plaats vindt tussen Pieter van Zielst en Jeroen van Woerden. Laatst genoemde laat zich uit de tent lokken en trapt na. De verdere goed leidende scheidsrechter bestraft het opstootje met geel van beide heren en hier komt Flakkee goed weg! In de 73e minuut besluit trainer Melaard zijn laatste troef uit te spelen. Arwin van der Vliet wordt binnen de lijnen gebracht voor de moegestreden Mart Grootenboer. Flakkee weet de weg naar voren meer te vinden en dit resulteert in enkele kansen voor Frank Hordijk. Waar eerder zijn schot nog wordt geblokt, mist later zijn halve omhaal kracht om de keeper van SNS in de verlegenheid te brengen. In de 83e minuut is het onverwachts en geheel tegen de verhouding in toch raak. Arwin van der Vliet stuurt Sven van Nieuwenhuizen op links diep en de getergde spits (startte niet in de basis) is er als de kippen bij om de zijn voorzet van dichtbij binnen te schieten 2-1. SNS lijkt door deze achterstand wat van slag want nog geen paar minuten later kan Sven van Nieuwenhuizen alleen doorlopen op de keeper wanneer de buitenspelval van SNS niet goed openklapt. Maar in plaats van Flakkee in veilige haven te schieten gaat zijn poging hard naast. In de allerlaatste minuut komt Flakkee nog goed weg wanneer een indraaiende vrije trap bij de 2e paal wordt teruggelegd bij de 1e paal waar een speler van SNS om onbegrijpelijke redenen geheel vrijstaand overschiet. Kort daarna blaast de scheidsrechter af en halen de Flakkee-supporters opgelucht adem.

Conclusie van de middag: 3 punten maar volgende week zal het veldspel een stuk beter moeten wanneer Flakkee afreist naar Melissant. Melissant bezet momenteel de 7e plaats met 3 gespeeld 6 punten. Dit weekend gingen ze in de uitwedstrijd met Fios met 3-1 onderuit. De eerdere confrontaties werden gewonnen door Flakkee 0-2 (10-5-2014) en 2-4 (04-10-2014).

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter