ASWH voegt Van Roon (De Graafschap) toe aan selectie

aswhASWH heeft nog een speler toegevoegd aan de selectie voor dit seizoen. Verdediger Lars van Roon is aangesloten bij de groep. Hij is afkomstig van De Graafschap en kreeg afgelopen week toestemming van de KNVB om per direct voor ASWH uit te komen.

Van Roon is bij ASWH beland via zijn goede vriend Joshua Akoy, die in het tweede elftal voetbalt. Al snel vielen zijn voetbalkwaliteiten op, waarna de Technische Commissie hem graag bij de selectie haalde. De 21-jarige Van Roon werd als jonge speler van SC Brummen al gescout door De Graafschap en maakte vervolgens deel uit van de jeugdopleiding van de Superboeren. Na een uitstapje naar Vitesse keerde hij later terug in Doetinchem. Vorig seizoen debuteerde Van Roon in het betaalde voetbal.

Aanvankelijk zou de multifunctionele verdediger de overstap maken naar Achilles ’29 in de Jupiler League. Om persoonlijke redenen besloot hij echter af te zien van die overgang, waarna Joshua Akoy hem enthousiast maakte om mee te trainen bij ASWH. Dat heeft nu dus geresulteerd in een plek bij de selectie van trainer Jack van den Berg, die daardoor nog meer keuzemogelijkheden krijgt in de defensie. Van Roon gaat spelen met rugnummer 19.